Netekome žmogaus, kuriam buvo svarbus Panevėžio miestas, kuris neieškojo žodžio kišenėje ir sakydavo viską atvirai ir drąsiai.

A. Žobakas galėjo kalbėti apie viską: politiką, sveikatos sistemą, švietimą, Lietuvos istoriją, bet kai prabildavo apie kardelius balsas tapdavo švelnus ir šias rudenines gėles pristatydavo ypatingai unikaliai.

Kardeliai gėlininkui ir selekcininkui buvo svarbios ne veltui, nuo 2009 metų Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje A. Žobakas pradėjo rengti kardelių parodas.

Be to, ne vienas panevėžietis ir panevėžietė gali didžiuotis dovanotais kardelių svogūnėliais, iš kurių, su garsaus gėlininko patarimais, išaugindavo spalvingas gėles.

Panevėžio miesto savivaldybė taipogi neužmiršo A. Žobako nuopelnų ir 2014 metais ilgamečiam Visuomenės sveikatos centro vadovui, visuomenininkui, kardelių selekcininkui už visus gyvenimo nuopelnus buvo suteiktas „Metų panevėžiečio“ titulas.

Velionis pašarvotas „Grauduvos“ laidotuvių rūmų Didžiojoje salėje. Atsisveikinti galima šiandien nuo 15 val. Laidotuvės rytoj, sausio 11 dieną, 15 val.