„Yra sergančių ir vakcinuotų, bet visi pasisako taip pat, kad vakcinacija geriausiai veikia 3-4 mėnesius. Toliau mus saugo mūsų imunitetas nuo sudėtingų formų. Daug tvarkų bus peržiūrima, dabar yra diskutuojama“, – sakė A. Bilotienė Motiejūnienė.

Nors omikron atmaina hospitalizacijos atžvilgiu, manoma, nėra tokia pavojinga, tačiau išlieka rimtas pavojus dėl darbuotojų.

„Tiek sveikatos priežiūros, tiek kitų sričių. Kitos šalys sprendžia klausimą dėl darbuotojų ne tik sveikatos priežiūros. Dėl to peržiūrime tvarkas, kurios svarbios visai visuomenei. Dabar pradedame nuo sveikatos paslaugų, nes jos svarbios visai visuomenei. Nauja tvarka įsigalios nuo pirmadienio, per šią savaitę parengsime visus reikalingus teisės aktus“, – sakė viceministrė.

Aušra Bilotienė Motiejūnienė

Mokytojai, turėję kontaktą su sergančiuoju, kol kas dar turi izoliuotis, tačiau ši tvarka irgi gali būti pakeista. Žadama, kad jiems izoliacija gali trumpėti.

„Mokytojams, medikams galėtų būti kalba apie izoliacijos sutrumpinimą būtent šių sričių darbuotojams. Ir izoliacija būtent teigiamiems atvejams, ne kontaktams. Šiuo metu turime ne šimtą ir ne du šimtus medicinos darbuotojų, kurie yra arba sergantys, arba izoliuoti, jei yra aukštos rizikos kontaktas“, – kalbėjo viceministrė.

A. Bilotienės Motiejūnienės teigimu, ieškoma sprendimų ir dėl galimybių paso vaikams.

„Vėliausiai pirmadienį turėsime visus atsakymus“, – žadėjo viceministrė.

Pasak viceministrės, Prezidento pasiūlymas dėl galimybių paso vaikams yra žinomas ir vertinamas. Tačiau nauji sprendimai labiausiai svarstomi dėl plintančios omikron atmainos, o ne Prezidento kritikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)