Prieš Naujuosius metus tokia akcija startavo Vilniaus „Akropolyje“, o šį antradienį, sausio 4-ąją, ir KaunoAkropolyje“.

Dar prieš 11 val. kauniečiai „Akropolyje“ rikiavosi į eilę prie NKC palapinės, kad galėtų pasiskiepyti nuo koronaviruso. Kai kurie čia atėjo pirmojo savo skiepo, kiti – sustiprinančiosios dozės.

NKC duomenimis, nuo 11 iki 16 val. Kauno „Akropolyje“ iš viso paskiepyta apie 300 žmonių, iš jų 100 skiepijosi antrą kartą.

Tarp paskiepytųjų buvo ir 4 vaikai.

Dešimt atėjusių skiepytis neturėjo galimybių pasų, o 5 iš jų skiepijosi pirmą kartą.

Tarp nusiteikusiųjų revakcinuotis buvo ir Kauno „Akropolio“ darbuotojų.

Palyginti, su vilniečiais, kauniečiai „Akropolyje“ skiepijosi kur kas aktyviau. Vilniuje pasiskiepijusių buvo tik 111.

NKC direktorius Daumantas Gutauskas pasakojo, kad toks gyventojų skiepijimas didžiuosiuose šalies prekybos centruose inicijuotas Sveikatos apsaugos ministerijos kartu su Vyriausybės kanceliarija. Vasarą NKC vykdė panašią akciją ir kvietė žmones pasiskiepyti įvairiose viešosiose erdvėse, tarp jų – ir paplūdimiuose, pastatytuose palapinėse.

„Vėliau vakcinavome tik savo patalpose, Nacionaliniuose kraujo centruose, didžiuosiuose miestuose, dabar sugrįžome pas žmones. Dabar oras neleidžia mums dirbti palapinėse lauke, kaip esame įpratę, todėl mus priėmė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijai priklausantys prekybos centrai“, – pasakojo D. Gutauskas.

Daumantas Gutauskas

Turas po didžiuosius šalies prekybos centrus turėtų tęstis mėnesį.

Jau šį trečiadienį, sausio 5 dieną, 13:00–18:00 val. bus galima pasiskiepyti Vilniaus „Panoramoje“, o penktadienį, 11:00–17:00 val. – Panevėžio „Babilone“ ir Klaipėdos „Akropolyje“.

Čia be išankstinės registracijos pasiskiepyti bus galima „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech“ ir „Pfizer“) vakcinomis suaugusiems ir vaikams nuo 12 metų bei tą pačią dieną pratęsti galimybių pasą. Beje, minėtuose prekybos centruose tomis dienomis galima bus ne tik pasiskiepyti, bet ir paaukoti kraujo

Anot D. Gutausko, žmonės skiepijami „Comirnaty“ vakcina, nes ji – populiariausia. NKC direktorius žadėjo, kad vakcinų bus tiek, kiek reikės.

„Galėtume turėti ir kitas vakcinas, jeigu būtų pageidavimas, tiesiog tokių pageidavimų nelabai yra. Sustiprinančiai dozei, kaip žinia, labiau tinkamos ne vektorinės, o iRNR vakcinos, tokia ir yra „Pfizer“

Žmonės teiraujasi, kokių turime vakcinų, kodėl būtent šita vakcina skiepijame, o ne, pvz., „Janssen“, kuria skiepijome vasarą.

Atsakymas labai paprastas: „Janssen“ vienos dozės vakcina labai tiko mūsų turams vasarą. Tai yra gera vakcina. Viskas su ja tvarkoje. Tačiau trečiajai, sustiprinančiai, dozei reikalinga naujo tipo iRNR vakcija. Tokios yra „Pfizer“ ir „Moderna“, – paaiškino D. Gutauskas.

Nacionalinis kraujo centras vakcinuoja Kauno „Akropolyje“

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė pasidžiaugė bendradarbiavimu su NKC.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų lankytojai – tiek kauniečiai, tiek miesto svečiai, kurie atvyksta į „Akropolį“, – tuo pačiu turi unikalią galimybę be išankstinės registracijos labai greitai patogiai pasiskiepyti pas mus“, – komentavo B. Kuodytė.

Anot jos, atvykstantiems skiepytis į Kauno „Akropolį“ buvo atidarytas atskiras įėjimas, kur buvo galima patekti be galimybių pasų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės