Neaišku, kur moteris mirė. Kaip „Delfi“ portalui sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Sonata Tenytė, tądien jų ligoninėje neregistruota tokiai amžiaus grupei priklausiusio asmens mirtis.

Per savaitgalį, anot pašnekovės, dėl COVID-19 mirė 3 pacientai, kurių amžius buvo nuo 49 iki 80 m. Visi jie buvo su gretutinėmis ligomis. Neskiepyti. Taip pat per savaitgalį izoliacinėje palatoje buvo 48 COVID-19 pacientai, hospitalizuoti 13.

Gruodžio 20 dienos duomenimis, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydomi 64 pacientai, sergantys COVID-19 liga. Iš jų šeši – Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje. Visi jie – su gretutinėmis ligomis ir visi neskiepyti. Jauniausiam pacientui, gydomam Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, yra 30, vyriausiam – 74 m. 4 pacientams taikoma didelės tėkmės deguonies terapija, 6 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, 5 taikoma vazopresorių terapija.

Taip pat Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje gydomi trys COVID-19 liga sergantys vaikai.

Gruodžio 15-ąją mirusi moteris yra jau nebe pirmas šiai amžiaus grupei priklausantis asmuo, kurio gyvybę pastaruoju metu nusinešė koronavirusas.

Gruodžio 16 d. portalas „Delfi“ skelbė, kad COVID-19 liga pražudė 30–39 metų amžiaus grupei priklausiusį širvintiškį.

Kiek anksčiau pranešta ir, kad gruodžio 12-ąją nuo šios ligos mirė 30–39 metų amžiaus grupei priklausęs vyras iš Kauno miesto, o diena vėliau – tai pačiai amžiaus grupei priklausęs Anykščių rajono gyventojas.

Iš viso, kaip rodo Statistikos departamento duomenys, nuo COVID-19 ligos jau mirė 52 asmenys, tarp 30 ir 39 metų amžiaus, iš kurių tik 4 buvo pilnai paskiepyti.

19 asmenų nuo COVID-19 mirė būdami 20–29 metų. Iš jų pilnai paskiepytų buvo vienas.

40–49 metų amžiaus grupėje nuo koronaviruso mirė 165 žmonės. Iš jų pilnai paskiepytų buvo 10.

50–59 metų amžiaus grupėje nuo koronaviruso mirė 537, tarp jų – 29 buvo pilnai paskiepyti.

COVID-19 pražudė ir 1108 asmenis, priklausiusius 60–69 metų amžiaus grupei. Tarp jų pilnai paskiepytas buvo 81. Vien per pastarąją parą koronavirusas nusinešė tris šiai amžiaus grupei priklausiusių asmenų gyvybes. Visi jie buvo nepaskiepyti.

70–79 metų amžiaus grupėje mirė 1894 asmenys. Iš jų 152 – pilnai paskiepyti. Pastarąją parą registruotos dar septynios šiai amžiaus grupei priklausiusių žmonių mirtys. Iš jų vienas buvo pilnai paskiepytas.

Daugiausia mirusiųjų nuo COVID-19 ligos priklausė 80–89 m. amžiaus grupei. Šio amžiaus žmonių nuo koronaviruso mirė 2550. Iš jų 241 buvo pilnai paskiepytas. Per pastarąją parą registruotos 5 šiai amžiaus grupei priklausiusių asmenų mirtys, iš jų vieno – pilnai paskiepyto.

Dar 802 asmenys mirė nuo COVID-19 ligos, sulaukę 90–99 metų Iš jų pilnai paskiepyti buvo 68. Pastarąją parą registruotos keturių šiai amžiaus grupei priklausiusių asmenų mirtys, iš jų vieno – pilnai paskiepyto.

COVID-19 liga nusinešė ir 15 vyresnių nei 100 metų žmonių gyvybes. Iš jų pilnai paskiepytas buvo vienas.

Taip pat nuo šios klastingos ligos mirė vienerių metų amžiaus vaikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės