Gruodžio 12-ąją registruota ir 30–39 m. amžiaus grupei priklausiusio vyro iš Kauno miesto mirtis nuo COVID-19 ligos. Dar anksčiau, gruodžio 10 dieną, registruota ir šiai amžiaus grupei priklausiusios moters iš Kauno rajono mirtis. Šie mirusieji taip pat nebuvo skiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Tarp atvirųjų duomenų galima matyti ir dar vieno šiai amžiaus grupei priklausiusio asmens mirtį nuo koronaviruso registruotą gruodžio 11 dieną, bet nepatikslinta, kurioje savivaldybėje jis mirė.

Antradienį pranešta ir apie neskiepyto 40–49 m. amžiaus grupei priklausiusio Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojo mirtį nuo COVID-19 ligos. Asmuo, kaip skelbia Statistikos departamentas, taip pat nebuvo skiepytas.

Dar anksčiau, gruodžio 12 dieną, nuo koronaviruso mirė ir 40–49 metų amžiaus grupei priklausęs Trakų rajono gyventojas. Šis žmogus taip pat nebuvo skiepytas.

Primename, kad savaitgalį COVID-19 liga nusinešė ir dviejų nė trisdešimties nesulaukusių vyro ir moters gyvybes. Abu jie nebuvo skiepyti. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Santaros klinikų Anesteziologijos intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centras. Sutrumpintai jis vadinamas tiesiog pirmuoju reanimacijos skyriumi.

Iš viso praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 109 žmonės – keliolika daugiau, nei buvo prieš parą.

66 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1084 žmonėms.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė 12 vyresnių nei 80-ies metų žmonių, penkiems murusiesiems buvo per 70-imt, dviem – per 50-imt metų. Dar po vieną mirusį žmogų priklausė 90–99, 60–69, 40–49 ir 30–39 metų grupėms.

Pilnai paskiepyti buvo šeši iš jų – keturi vyresni nei 80-ies metų žmonės ir po vieną vyresnį nei 90-imt ir 70-imt metų žmogų.

Iš beveik 7 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 554. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 13,3 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)