Žmonės piktinosi lauke laukiantys, kol pateks į vidų, jau po pusvalandį ir daugiau, nors iš anksto registravosi skiepui.

Pasikalbėjus su laukiančiasiais paaiškėjo, kad jie atėjo čia skirtingais tikslais: vieni – dėl galimybės gauti sustiprinančią dozę, kiti laukė antros ar net pirmos skiepo dozės.

„Litexpo“ vakcinavimo centro koordinatorius Darius Ulickas portalui „Delfi“ pasakojo, kad, vos trečiadienį buvo paskelbta apie galimybę pasiankstinti sustiprinančios dozės suleidimą, sulaukta norinčių pasiskiepyti žmonių antplūdžio.

Pavyzdžiui, ketvirtadienį, pokalbio su D. Ulicku metu, jau buvo pasiskiepiję 2 tūkst. žmonių ir dar laukė 400 nesuleistų vakcinos dozių. Iki to paprastai per dieną būdavo paskiepijama iki 1500 asmenų.

„Eilė daugiausia susidarė dėl to, kad labai daug žmonių atvyksta skiepytis be išankstinės registracijos ir dauguma kažkodėl renkasi „Litexpo“, nors Vilniuje yra apie 50 vietų, kur galima pasiskiepyti.

Reikia nepamiršti ir to, kad dabar šalta, tad žmonėms ilgiau užtrunka nusirengti ar apsirengti, juo labiau, kad nemažai atėjusių skiepytis yra vyresnio amžiaus“, – sakė pašnekovas, pasiūlęs vakcinacijai registruotis ir, jeigu įmanoma, rinktis ne tik „Litexpo“.

Primename, kad trečiadienį Vyriausybė pritarė, jog galimybių paso kai kurioms veikloms reikės ir dvylikamečiams, nepersirgusiems ir nepasiskiepijusiems sustiprinančiąja doze. Jis galios septynis mėnesius.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad galiojimo terminas nebus taikomas revakcinuotiems asmenims (...), taip pat asmenims iki 18 metų, nes jiems ir nėra numatyta revakcinacija. Taip pat galimybių paso galiojimo terminas nebus numatytas persirgusiems“, – Vyriausybės posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pakeitimai dėl galimybių paso išdavimo tvarkos įsigalios nuo gruodžio 28 dienos.

Ministrų kabineto nutarime numatyta, kad po septynių mėnesių galimybių paso galiojimas būtų pratęsiamas pasiskiepijus trečiąja sustiprinančia doze, taip pat asmenims, kurie persirgo COVID-19, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo rezultatu ar jei asmuo turi pakankamai antikūnų, skelbia naujienų agentūra BNS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės