Ligonių kasų specialistai gyventojus ragina paisyti epidemiologų perspėjimų, jog šiemet gripas gali smogti gerokai stipriau, nei pernai, kuomet dėl paskelbto karantino gyventojai buvo priversti likti namuose. Vakcina nuo gripo tampa ypač aktuali šiuo koronaviruso pandemijos laikotarpiu, nes sergant, pavyzdžiui, ir gripu, ir COVID-19 infekcija gydymas yra sudėtingesnis, išauga sunkių komplikacijų tikimybė.

Gripo sezonas įprastai piką pasiekia sausio-vasario mėnesį, o baigiasi – kitų metų gegužę, todėl nuo gripo skiepytis reikėtų nieko nelaukiant.

Kaip ir kasmet, ligonių kasų nupirkta vakcina skiepijami rizikos grupių asmenys: 65 metų ir vyresni žmonės, nėščiosios, socialinės globos ir slaugos įstaigų gyventojai, taip pat sergantieji lėtinėmis ligomis. Be to, Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis kompensuojama vakcina skiepijami ir sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Ligonių kasos primena, kad norintys pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantys gyventojai, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Vieno vizito metu galima pasiskiepyti ir gripo vakcina, ir nuo COVID-19 infekcijos. Tačiau dėl to rekomenduojama individualiai pasitarti su savo gydytoju.

2021-2022 m. gripo sezonui VLK nupirko vakcinų už beveik 2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės