Internete paskleistas vaizdo įrašas greitai sulaukė tūkstančių peržiūrų ir dar daugiau peržiūrų.

„Prašau nevistupalinti, o dar džiaukis, kad pastatėme“, – girdėti įraše slaugytojos pareiškimas lovoje gulinčiai ligonei.

Labiausiai visiems kliuvo slaugytojos tonas ir žodžiai, pasakyti lašinės paprašiusiai pacientei. Šiai pagąsdinus, kad dėl tokio elgesio skųsis, slaugytoja atkerta: „Mes išsigąsim jūsų skambučio... Oi oi oi“.

Prie lovos prikaustyta senolė su medike mėgina ginčytis ir reikalauja dėmesio. Sako, kad blogai jaučiasi ir gal net mirs.

Slaugytojos atkirtis pribloškė daugelį internautų: „Nieks čia neumerajet. Kai atvažiuos musulmonai, tai galėsite tada pa drugomu.

Kai nebus, kam dirba Lietuvoje greitai, jeigu dar čia vistupalinsite visi“.

Slaugytojos tonas ir žodynas pribloškė ir vaizdą peržiūrėjusius medikus. Bet moters smerkti jie neskuba. Esą slaugėms ligoninėse tenka milžiniški krūviai – vietoje šešių ligonių, kaip numatyta darbo aprašuose, kartais tenka prižiūrėti ir pusšimtį. Algos menkos, darbo sąlygos sunkios.

Auristida Gerliakienė

„Mes nesaugome savo žmonių. Tai negalime iš jų tikėtis ir gero, saugaus, pagarbaus santykio pacientais.

Kaip mes elgiamės su žmonėmis, toks ir atsakas“, – LNK žinioms komentavo Lietuvos medikų sąjūdžio vadovė Auristida Gerliakienė.

Norvegijoje daugiau nei 10 metų slaugytoja dirbanti Vaiva sako, kad tokia situacija, kaip šioje palatoje, Norvegijos ligoninėje nesusiklostytų.

„Tai nėra konkrečiai slaugytojos problema. Tai yra visuomenės problema.

Mums vis dėlto reikėtų galvoti apie tai, kad visuomenė turėtų suprasti: yra tokie dalykai, kaip atsakomybė, pasitikėjimas ir daugelis dalykų, kuriuos esame pamiršę“, – komentavo Norvegijoje dirbanti slaugytoja Vaiva Jankienė.

Ligoninės atstovai telefonu nepasiekiami. Pacientės artimieji dėl grubaus slaugytojos elgesio svarsto skųstis.

Įraše taip pat girdėti slaugytojos klausima: „Nu, nesakauda?“

„Ne“, – atsako pacientė.

„Nu va, vadinasi gerai“, – atsako slaugytoja.