Tačiau vakcinacijos prievolę ji vertina skeptiškai. Daug šalių ir be tokios prievolės esą pasiekė aukštą vakcinacijos lygį. „Privalomas skiepijimas tam tikrų profesijų žmonėms yra viena galimybių. Tačiau tai nėra burtų lazdelė“, - kalbėjo A. Ammon.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad karantinas smarkiai sumažino infekcijų skaičius, tačiau turėjo ir ekonominių, socialinių bei psichinių padarinių. Tai esą dar viena priežastis, kodėl jis nėra panacėja. „Mano nuomone, ateityje pirmiausiai reikėtų svarstyti mažiau varžančias galimybes, kad būtų sukurtas barjeras virusui“, - sakė ECDC direktorė. Tarp jų yra kaukių dėvėjimas, distancijos laikymasis ir žmonių skaičiaus mažinimas vidaus patalpose.

Skiepijimas

Anot A. Ammon, sunku pasakyti, ar dėl koronaviruso krizės Europa geriau pasirengė ateitiems pandemijoms. „Aišku yra viena: mūsų pasiruošimas nebuvo optimalus. Todėl turime įdėmiai panagrinėti, kad kitą kartą būtų geriau“, - teigė ji.

Žmonės, pasak ekspertės, turės išmokti gyventi su virusu. „Aš tikiu, kad koronavirusas nedings. Todėl turime rasti būdą, kaip integruoti šį virusą į savo kasdienybę“, - tęsė ji ir dar kartą pabrėžė, kad visoje Europoje turi būti didinamas vakcinuotųjų skaičius. „Kitaip nieko nebus“, - sakė A. Ammon.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės