Kaip pasakojo Santaros klinikų spaudos atstovė Gitana Letukienė, spalio 20 dienos duomenimis, Vilniaus regione gydomi 548 COVID-19 liga sergantys asmenys. Iš jų 53 žmonės guli Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose. Tarp jų yra ir 10 vaikų, 9 gulintys skyriuje, vienas intensyvios terapijos skyriuje.

Trečiadienio ryte Vilniaus regione buvo užimta 86 proc. aktyviam gydymui ir 78 proc. reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugoms skirtų vietų, numatytų COVID-19 ligoniams.

Santaros klinikose, kur gydomi sunkūs pacientai, iš 111 lovų, skirtų aktyviam gydymui, užimtos 102. Iš 36 reanimacijos ir intensyvios terapijos vietų užimtos 32.

Respublikinė Panevėžio ligoninė

Pagrindinėje atraminėje Vilniaus ligoninėje, tai yra Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, kuri yra Antakalnyje, užpildyta 91 proc. aktyviam gydymui skirtų vietų.

Todėl trečiadienį atidaroma dar 30 vietų, skirtų COVID-19 gydymui. Dėl šios priežasties uždaromas kraujagyslių chirurgijos skyrius. Skubūs šio profilio pacientai bus nukreipiami į Vilniaus Respublikinę universitetinę ligoninę (RVUL), dar žinomą kaip Lazdynų.

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje uždarius kraujagyslių chirurgijos skyrių iš viso bus 180 aktyviam gydymui skirtų vietų. Reanimacijos ir intensyvios terapijos vietų šioje ligoninėje yra 6. Iš jų užimtos 5.

Nuolat pildosi kitų atraminių COVID-19 ligoninių padaliniai. RVUL iš 30 aktyvaus gydymo vietų užpildytos 23, iš 12 reanimacijos ir intensyvios terapijos vietų užpildytos 9.

Antakalnio atraminė ligoninė

Alytaus Simono Kudirkos ligoninėje iš 70 aktyvaus gydymo vietų užpildytos 59, iš 7 reanimacijos vietų užpildytos 5. Ukmergės ligoninėje iš 50 aktyvaus gydymo vietų užpildytos 48, Elektrėnų ligoninėje iš 40 vietų užpildytos 33. Molėtų ligoninėje iš 20 vietų užpildytos 18.

Vilniuje Marcinkevičiaus ligoninėje, kurioje COVID-19 slaugai buvo įkurtos 36 vietos, visos jau užpildytos. Respublikinėje Vilniaus psichiatrinėje ligoninėje iš 16 užimtos 12.

Šią savaitę planuojama atidaryti naują padalinį Trakų ligoninėje. Jis turėtų atsidaryti penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)