Sergančiųjų skaičiai be paliovos auga, ligoninių lovos pildosi, o gydytojų ir slaugytojų, galinčių gelbėti COVID-19 liga sergančius asmenis, deja, nedaugėja. Kartais medikai skuba į darbą, net jeigu namuose liko sergantys pačių vaikai, nes jaučia atsakomybę prieš pavargusius savo kolegas, kuriems nenori užkrauti savo darbo krūvio, pagaliau – prieš pacientus.

Ką reiškia, kai negali likti namuose slaugyti savo vaiko, nes skubi gelbėti sunkiai COVID-19 liga susirgusių pacientų, kurių nemažai, deja, būna nepasiskiepiję, neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ parašė viena medikė, panorusi išsaugoti savo anonimiškumą, bet leidusi su „Delfi“ skaitytojais pasidalinti savo žinute:

„Išskaudėsiu. Mano vaikas, dar neturintis teisės vakcinuotis nuo COVID-19, susirgo šia liga. Dabar jau su simptomais, kol kas, lamei, namuose. Ir aš turiu palikti ją vieną namuose ir eiti į covid skyrių gydyti tų, nuo kurių ji užsikrėtė. Nes pasilikti namie ir ją slaugyti neturiu prabangos, nes trūksta gydytojų, galinčių dirbti covide. Tiesiog atsakomybė prieš pavargusius kolegas to neleidžia.

Kurioj vietoj dabar yra žmonių galimybė rinktis? Mes ir visa mano aplinka, pasirinkome skiepytis, bet liko ta silpnoji grandis – vaikai, kurios apsaugoti, deja, neturiu jokios galimybės. Šitoje situacijoje mano empatijos lygis pacientams, kurių, gulinčių skyriuje vakcinavimo procentas siekia 1 proc., krenta iki nulio.

Nežinau kodėl turėčiau jų gailėti, nors vis dar gailiu. Bet pyktis begalinis. Suprantu, kad, ko gero, mano žinutė nepasieks targeto, kuriam rašau, bet gal nors vienas žmogus, esantis mano „burbule“ ir vis dar nesiskiepyjęs, tai išgirs“, – rašė gydytoja.

Portalas „Delfi“ primena, kad, pirmadieni paskelbtais Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 1468 nauji COVID-19 atvejai, mirė 14 žmonių.

Tarp mirusiųjų nuo COVID-19 nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai buvo 11 žmonių.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1699 COVID-19 sergantys žmonės – per pusšimtį daugiau nei ankstesnę parą, 161 iš jų – reanimacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės