Štai ketvirtadienį paskelbtais duomenimis, kurie būna skelbiami ryte kartu su naujų atvejų skaičiumi, buvo rašoma, kad per parą nuo COVID-19 mirė 28 asmenys. Atsidarius statistiką penktadienį, ji rodo jau visai kitus skaičius – vietoje 28 mirčių yra 39.

Paskutinį kartą tokį didelį mirusiųjų per parą skaičių galima pamatyti tik sausio 20 dieną.

Spalio 3 dienos ryte išplatintoje informacijoje už praėjusią parą buvo nurodyta 19 žmonių mirčių. Šiuo metu statistikoje spalio 3 dieną nurodytos net 32 mirtys.

Tiesa, pats Lietuvos statistikos departamentas savo puslapyje rašo, jog paskutinės paros COVID mirčių skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas pasipildo vėluojančiais įrašais bei padidėja vidutiniškai 30 procentų.

Penktadienio išankstiniais duomenimis, nuo COVID-19 Lietuvoje mirė 15 asmenų. Iš viso nuo šios infekcijos, pagal Statistikos departamentą, Lietuvoje mirė 5 376 asmenys. Mirė sirgdami COVID-19, tačiau ši infkecija nebuvo pagrindinė mirties priežastis – 10 482 asmenų.

Praėjusią parą nustatyti 2736 nauji COVID-19 atvejai. Ligoninėse šiuo metu gydomas 1571 COVID-19 sergantis žmogus – šešiomis dešimtimis daugiau nei ankstesnę parą, 159 iš jų – reanimacijoje.

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 169 žmonės – keliolika mažiau nei ankstesnę parą. Pastarąją savaitę kasdien tokių žmonių buvo apie pusantro šimto. 103 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1,3 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)