Portalas „Delfi“ rašė, kad nuo COVID-19 ligos mirė neskiepyta arba nepilnai 20–29 metų amžiaus grupei priklausiusi Šalčininkų rajono gyventoja. Be motinos liko mokyklą lankyti pradedantis mokyklinukas.

Šios moters vaikas – ne vienintelis per pandemiją dėl koronaviruso likęs našlaičiu.

Lietuvos statistikos departamentas paskelbė, kad nors nuo liepos 1 d., kai galimybę pasiskiepyti jau turėjo visi Lietuvos gyventojai, vieno iš savo neskiepytų tėvų dėl COVID 19 ligos neteko 40 nepilnamečių vaikų (mirė 30 neskiepytų tėvų: 10 mamų ir 20 tėčių).

„Tarp šių be vieno iš tėvų likusių vaikų: du dvimečiai, vienas trimetis, po du šešiamečius, septynmečius, aštuonmečius, trys devynmečiai, du dešimtmečiai, vienas vienuolikmetis, keturi dvylikamečiai, po du trylikamečius ir keturiolikmečius, penki penkiolikmečiai, trys šešiolikmečiai, devyni septyniolikmečiai“, – skelbia Statistikos departamentas socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, patikslindamas, kad skaičiavimuose naudojamas antrasis COVID 19 mirties apibrėžimas: mirties liudijime minima COVID 19 liga arba SARS-CoV-2 koronavirusas. Paskutinė įtraukta duomenų data: 2021-10-14.

Statistikos departamento duomenys rodo, kad nuo COVID-19 ligos mirė 12 asmenų, priklausiusių 20–29 metų amžiaus grupei. Iš jų vos vienas buvo pilnai paskiepytas.

COVID-19 liga Lietuvoje nuo pandemijos pradžios nusinešė ir 33 gyvybes žmonių, kurių amžius svyruoja tarp 30 ir 39 metų. Iš jų vėlgi pilnai paskiepytas tik vienas.

Tik vienas pilnai paskiepytas asmuo mirė ir 40–49 metų amžiaus grupėje. Iš viso nuo koronaviruso mirė net 99 šios amžiaus grupės žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)