Viena iš jų, priklausiusi 30-39 metų amžiaus grupei – šakietė, buvo nepasiskiepijusi, mirė Kauno klinikose. Šį faktą patvirtino Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė. Dėl duomenų apsaugos kitų detalių atskleisti negalėjo.

Kita moteris, taip pat priklausanti 30-39 metų amžiaus grupei, gyveno Telšiuose. Pablogėjus būklei buvo atvežta į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Pasak ligoninės atstovės Sonatos Tenytės, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje ji buvo gydoma 8 dienas. Po jų moters gyvybė užgeso. Telšiškė buvo pasiskiepijusi abiem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, tačiau turėjo sunkių gretutinių imuninės sistemos ligų.

Antakalnio atraminė ligoninė

„Dėl jos gydymo visą laiką derinomės su Kauno klinikomis, Kauno ligonine. Buvo patarta, kad siekiant nepabloginti paciento būklės jos nereikėtų pervežti į kitą miestą. Ji gulėjo mūsų ligoninės reanimacijoje. Vis dėlto išeitis buvo bloga... Pagal moters būklę ir ligos prognozes dauguma įtarė, kad gali būti tokia baigtis“, – praėjusią savaitę kalbėjo Prienų ligoninės direktorė J. Milaknienė.

Moteris į Prienų ligoninę jau pateko sunkios būklės, o per savaitę sveikata tik blogėjo.

Prieš patekdama į ligoninę pacientė sunkiai sirgo savaitę, ją kankino aukšta, 40 laipsnių, temperatūra.

„Buvo kvėpavimo nepakankamumas, plaučių uždegimas. Tikrai sunki ligonė. Pas mus buvo savaitę“, – kalbėjo Prienų ligoninės direktorė.

Dar viena jauna COVID-19 auka praėjusią savaitę buvo moteris, priklausiusi 30–39 metų amžiaus grupei. Ji gyveno Telšių rajono savivaldybėje. Pacientė buvo neskiepyta, turėjo kitų ligų.

Trečioji jauna auka praėjusią savaitę – vyras iš Kėdainių rajono. Jis priklausė 40–49 metų grupei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)