Vaistų gamintoja, kuri viena pirmųjų sukūrė vakciną nuo COVID-19, teigė, kad jos gydymas antikūnais AZD7442 yra pirmoji tokio pobūdžio terapija, kuriai naudojama ilgo veikimo antikūnų apsauga.

„Pirmiausia norime apsaugoti tas pažeidžiamas gyventojų grupes, kurios nebuvo tinkamai apsaugotos vakcina, – sakė „AstraZeneca“ mokslinių tyrimų ir plėtros vadovas Mene Pangaloa. – Tačiau galiausiai sveikatos priežiūros institucijos pačios spręs, ką pasirinkti imunizuoti“.

Pasak M. Pangaloa, gydymas antikūnais yra skirtas sustiprinti žmogaus imunitetą iki vienerių metų. Dabartiniai antikūnų preparatai suteikia apsaugą tik mėnesiui ar dviem.

FDA jau yra autorizavusi tris antikūnų preparatus. Du iš šių vaistų gali būti skiriami po to, kai asmuo užsikrėtė COVID-19, jie padės išvengti ligos simptomų. Kita vertus, „AstraZeneca“ vaistas būtų skiriamas tik kaip prevencinė priemonė kartu su vakcina, pranešė „NBC News“.

COVID-19 vakcinos

Apie skiepus FDA jau yra pasisakiusi, kad bet kokie antikūnų preparatai nėra priežastis nesiskiepyti, nes vakcinos užtikrina geriausią apsaugą, ypač ilgalaikę.

„AstraZeneca“ atliktas tyrimas rodo, kad gydymas antikūnais 77 proc. sumažino su COVID-19 susijusių simptomų atsiradimo tikimybę. Daugiau nei trys ketvirtadaliai šio tyrimo dalyvių jau buvo susilpnėjusio imuniteto.

Šis vaistas suteiks „papildomą galimybę apsisaugoti nuo COVID-19 kartu su vakcinomis“, – pridūrė M. Pangaloa.

Bendrovė „AstraZeneca“ taip pat ketina prašyti leidimo taikyti šį gydymą ir Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)