Lietuvos metų vaistininko rinkimų pradžią paskelbė Kaune leidžiamas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakultetu. Ta proga šalies vaistininkai sulaukė nuoširdžių padėkų iš rinkimų organizatorių bei iš Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės.

„Gydytojo klaidas gali ištaisyti vaistininkas, o vaistininko klaidas skaičiuoja šventas Petras, – šmaikščiai perfrazuodamas farmacijos istoriką Taurą Meką, profesinės šventės ir prasidedančių geriausio metų vaistininko rinkimų proga sveikinimo žodį visiems šalies vaistininkams tarė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. – Drąsu, bet kartu tai neabejotinai perduoda žinutę apie vaistininko profesijos svarbą...“

Sveikatos apsaugos ministras padėkojo visiems šalies vaistininkams už sunkų ir be galo atsakingą darbą besitęsiančios pandemijos metu, palinkėjo visokeriopos sėkmės tolesniuose darbuose ir paragino kuo drąsiau ir aktyviau dalyvauti prasidedančiuose ketvirtuosiuose geriausio metų vaistininko rinkimuose.

Daug šiltų žodžių Lietuvos vaistininkams skyrė ir LSMU Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė, žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė prof. Loreta Kubilienė, taip pat ankstesnių rinkimų nugalėtojai – metų vaistininkė vilnietė Kristina Vaičaitienė („Gintarinės vaistinės“ vaistinių tinklas) bei jos kolega – sostinėje dirbantis vaistinės vedėjas Rimvydas Blynas („Camelia“ vaistinių tinklas).

„Šiemet pagrindinis Lietuvos metų vaistininko rinkimų kriterijus bus „Vaistininkas – farmacinės paslaugos teikėjas“. Numatoma daug dėmesio skirti vertinant, kaip, konsultuodamas pacientus, vaistininkas remiasi mokslo įrodymais paremta praktika, kaip skatina pacientą laikytis vaistų vartojimo nurodymų bei sprendžia su vaistų vartojimu susijusias problemas“, – pretendentų į Metų vaistininko titulą vertinimo kriterijus paaiškino prof. L. Kubilienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)