EVA taip pat ketina tuo pačiu metu nuspręsti dėl papildomos vakcinų „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“ dozės skyrimo žmonėms, kurių imuninė sistema susilpnėjusi, ir senjorams, spaudos konferencijoje sakė agentūros vakcinų strategijos vadovas Marco Cavaleri.

Pasak M. Cavaleri, praėjus keliems mėnesiams nuo pirmosios injekcijos apsauga nuo ligos silpnėja.

„Turimi duomenys rodo, kad imunitetas prieš COVID-19 po pirmosios vakcinacijos laikui bėgant silpnėja, o apsauga nuo infekcijos ir simptominės ligos formos įvairiose pasaulio dalyse mažėja“, – pažymėjo M. Cavaleri.

Dėl šios priežasties EVA dabar nagrinėja „Pfizer“ paraišką dėl trečiosios pastiprinamosios dozės skyrimo praėjus ne mažiau kaip pusmečiui po antrosios injekcijos 16 metų ir vyresniems žmonėms.

„Šio vertinimo rezultatų tikimasi sulaukti spalio pradžioje, nebent prireiks papildomos informacijos“, – sakė M. Cavaleri.

EVA ekspertas taip pat nurodė, kad „įrodymai tampa vis aiškesni“, kalbant apie būtinybę netrukus po pirmosios injekcijos skirti pastiprinamąją dozę žmonėms, kurių imuninė sistema nusilpusi ir kurie „prastai reaguoja“ į pirminį vakcinavimą.

Amsterdame įsikūrusi reguliavimo tarnyba „iki spalio pradžios apsvarstys, ar į [„Moderna“ ir „Pfizer“ vakcinų] informacinį lapelį galėtų būti įtrauktos kokios nors konkrečios rekomendacijos“ į minėtas grupes patenkantiems asmenims, nurodė M. Cavaleri.

„Pripažįstama ir suprantama, kad kai kurios valstybės narės jau dabar šiems žmonėms skiria papildomas dozes“, – pridūrė EVA atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)