Šią žinią portalui patvirtino Lietuvos medikų sąjūdžio valdybos pirmininkė Auristida Gerliakienė.

Pranešama, kad gydytojas sirgo depresija.

BNS šaltinių duomenimis, medikas nusižudė penktadienį.

A. Gerliakienės teigimu, gydymo įstaiga apie šį įvykį oficialiai neinformavo dalininkės Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM).

„Kalbėjau su ministerijos atstovais, jie nežinojo apie tai“, – kalbėjo Medikų sąjūdžio atstovė.

Ji teigė neturinti tą patvirtinančios informacijos, tačiau įvykį siejo su galimu mobingu ligoninėje.

„Kol kas neturiu tiesioginio patvirtinimo, bet iš to, kaip reaguoja aplinka, <...> man tai yra dūris pirštu į akį“, – sakė organizacijos vadovė.

Apie šį įvykį portalas „Delfi“ paprašė pakomentuoti RVUL atstovų.

„Praėjusį penktadienį gauta skaudi žinia apie mūsų kolegos mirtį labai sukrėtė ir nuliūdino visą kolektyvą – velionis gydytojas ligoninėje dirbo nuo 2005 m., daug kas jį pažinojo kaip linksmą, draugišką, aktyviai bendraujantį žmogų. Būtent toks jis buvo prisimintas ir tądien ligoninės koplyčioje velionio atminimui pagerbti skirtose mišiose.

Šeimos nariai žinią apie gydytojo mirtį perdavė telefonu – įstaigai buvo pranešta tik apie patį netekties faktą, nedetalizuojant nei priežasties, nei aplinkybių. Apie tai oficialių duomenų neturime iki šiol – žinome tik iš nuogirdų bei žiniasklaidoje viešinamos informacijos. Pastaruoju metu gydytojas atostogavo, o paskutinį kartą ligoninėje dirbo rugpjūčio 2 d.

Artimiausi kolegos žinojo apie gydytojo ligą ir jį labai palaikė, draugiškai rūpinosi ir teikė pagalbą, skyriaus vadovybė lanksčiai žiūrėjo į jo pageidavimus dėl darbo laiko, atsižvelgdama į visus nedarbingumo epizodus, atostogų prašymus ir kitus darbo organizavimo aspektus, todėl griežtai atmetame bet kokias mobingo insinuacijas.

Netikėta žmogaus mirtis visada yra didžiulė tragedija, paliekanti daug skausmo ir neatsakytų klausimų. Tai itin jautri ir diskretiška tema, kai neišvengiamai paliečiami asmens privataus gyvenimo klausimai, o jų viešinti neturime nei juridinės, nei moralinės teisės,“ – rašoma RVUL ligoninės komentare.

Per pastaruosius kelerius metus tai yra antrasis RVUL mediko savižudybės atvejis.

Prieš beveik dvejus metus mirė vos trisdešimtmetį perkopęs šios ligoninės traumatologas.

Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė

Po Lazdynų ligoninės gydytojo traumatologo savižudybės kolegos kalbėjo, kad medikas galėjo palūžti dėl nuolatinės įtampos darbe. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

„Nenoriu, kad viskas nueitų tyliai. Mes žinojome situaciją, kad jam sunku, kad jis terorizuojamas. Bet negalvojome, kad viskas taip blogai. Aišku, niekada nekalbėjo, kad nori kažką pasidaryti. Jis negalėjo taip paprastai išeiti iš darbo, dirbti toje ligoninėje yra prestižas, be to, išėjęs nebūtinai rasi kitą gerą darbą“, – anksčiau „Delfi“ kalbėjo gydytojo traumatologo draugas.

Ne mažesnio atgarsio sulaukė ir jaunos Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojos anesteziologės-reanimatologės mirtis šių metų gegužę. Po medikės savižudybės prabilta apie tai, kad ji Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, iš kurios prieš pat mirtį buvo atleista, patyrė mobingą. Apie tai galite paskaityti čia.

Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojos mirtis apnuogino šioje ligoninėje buvusias problemas. Dėl to vėliau minėtos ligoninės vadovas Remigijus Mažeika sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio buvo atšauktas iš užimamų pareigų.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)