Kaip portalui „Delfi“ sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės ryšių su visuomene specialistė Sonata Tenytė, šiuo metu šioje gydymo įstaigoje gydomi 67 COVID-19 infekcija sunkiau susirgę pacientai. Iš jų – 10 pacientų Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

Septyniems Respublikinės Šiaulių ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, keturiems – vazopresorių terapija, trims taikoma didelės tėkmės plaučiu terapija.

Anot ligoninės atstovės, devyni iš dešimties Šiaulių ligoninės reanimacijoje gydomų pacientu yra neskiepyti, 1 pacientas paskiepytas nepilna vakcinos doze. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje gydomų pacientų amžius yra nuo 40 m. iki 81 m.

„Į Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių patenka sunkūs pacientai, kurių būklę sergant COVID-19 liga labai apsunkina gretutinės ligos ir sveikatos sutrikimai: antsvoris, cukrinis diabetas, širdies patologijos ir progresuoja kvėpavimo funkcijos nepakankamumas, pneumonija“, – pasakojo S. Tenytė.

Šiuo metu COVID-19 infekcija sergantiems pacientams šioje gydymo įstaigoje yra skirti 3 skyriai, o tai sudaro 86 lovas – iš jų 18 lovų COVID-19 Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Dauguma neskiepytų pacientų guli ir kitų šalies ligoninių reanimacijos skyriuose. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)