Du pastarąją parą mirę asmenys priklausė 40–49 metų amžiaus grupei: Klaipėdoje mirė šiai amžiaus grupei priklausęs vyras, Kėdainių rajone – moteris. Abu mirusieji nuo koronaviruso nebuvo skiepyti.

Pastaruoju metu registruojama ne viena jaunesnio nei 50 metų asmens mirtis nuo koronaviruso.

Štai praėjusį ketvirtadienį Akmenės rajono savivaldybėje registruota 20–29 metų amžiaus grupei priklausiusio vyro mirtis. Vos po kelių dienų, sekmadienį, pranešta apie užgesusią 30–39 metų vyro iš Kėdainių rajono savivaldybės gyvybę. Abu šie vyrai taip pat buvo neskiepyti.

Medikai pastebi, kad neskiepyti jauni žmonės vis dažniau pakliūna ir į ligonines.

Valdas Pečeliūnas

Kaip „Žinių radijui“ sakė Santaros klinikų direktorius medicinai daktaras Valdas Pečeliūnas, iš rugpjūtį paguldytų į Reanimacijos skyrių, pusė yra jaunesni negu 61 m. Tarp jų gretutinių ligų turėjo tik pavieniai.

„Net ir santykinai sveikiems, jauniems žmonėms, kurie neturi gretutinių ligų, kai kuriais atvejais, deja, nepasiseka ir jiems tenka patekti į reanimacijos skyrių. Tos būklės, kurios būna sergant sunkia COVID-19 forma, yra tikrai nepavydėtinos“, – įspėjo gydytojas.

Situacija Santaros klinikose nėra geresnė ir dabar. Santaros klinikų direktorė valdymui Jolita Jakutienė pirmadienį popiet žurnalistams sakė, kad į reanimacijos skyrių patenka įvairaus amžiaus pacientų. Keli jų – vos virš 30 metų amžiaus.

„Reanimacijoje yra vyresni pacientai, tačiau yra ir 50 metų pacientų. Turime ir per pastarąsias kelias savaites mirusį 46 metų pacientą“, – apgailestavo J. Jakutienė.

Jolita Jakutienė

Medikė sakė, kad tai, kodėl jaunesni žmonės patenka į reanimaciją, lemia kelios priežastys.

„Turėjome keletą jaunesnių nepasiskiepijusių pacientų. Žinoma, ir jaunesni pacientai gali turėti gretutinių ligų, kurios komplikuoja COVID-19 eigą“, – žurnalistams paaiškino J. Jakutienė.

Nė vienas jaunesnis šiuo metu Santaros klinikose gydomas pacientas nebuvo paskiepytas.

J. Jakutienė atkreipė dėmesį į tai, kad dalis tų, kurie į ligoninę dėl COVID-19 patenka nuo šios ligos neskiepyti, gailisi to nepadarę.

„Dalis jų gailisi, kad to nepadarė, pagaliau palatos kaimynus kitą kartą mato. Nė vienas, gulintis stacionare, nemano, kad pasielgė teisingai, nesiskiepydamas. Visų nuomonė pasikeitė. Deja, po laiko“, – pastebėjo medikė.

LSMU Kauno ligoninėje situacija panaši, kaip ir Santaros klinikose. Kaip portalui „Delfi“ sakė LSMU Kauno ligoninės vyriausiasis komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas, šiuo metu reanimacijos skyriuje iš 6 lovų užimtos 4. Visi čia gydomi pacientai yra neskiepyti. Jų amžius – 50–60 metai.

Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje šiuo metu yra gydomi du 50–59 metų amžiaus grupei priklausantys pacientai. Abu jie – neskiepyti.

Respublikinė Panevėžio ligoninė

Ypač daug COVID-19 liga susirgusių asmenų gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Primename, kad pagal susirgimų skaičių dauguma vakarų Lietuvos regiono savivaldybių, įskaitant Klaipėdos, patenka į juodąją spalvinę zoną. Tai reiškia, kad sergamumas jose per pastarąsias 14 dienų yra didesnis nei 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Kaip informavo Klaipėdos universitetinės ligoninės l. e. p. Komunikacijos skyriaus vedėja Aistė Noreikaitė, šioje įstaigoje gydoma net 111 koronavirusu sergančių asmenų. Iš jų 17 gydomi Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

„Šiuo metu Covid Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje gydomi 3 paskiepyti asmenys. Du iš jų serga gretutinėmis ligomis. Kad paskiepyti asmenys atsiduria Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje – išskirtiniai atvejai“, – teigė A. Noreikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (705)