Tuo pačiu laikotarpiu Sodroje išduota 1 226 galimybių pasų, Lietuvos pašte – 8 466, Registrų centre – 5 180, o mobili Registrų centro komanda gyventojams išdalijo 874 galimybių pasų. Iš viso Lietuvoje per 4 dienas išduota 78 tūkst. galimybių pasų.

„Kaip ir visos pandemijos metu, taip ir dabar nusprendėme imtis iniciatyvos bei suteikti galimybę pasinaudoti gerai išplėtotu vaistinių tinklu ieškant sprendimų dėl galimybių pasų išdavimo vietų plėtros. Po pirmojo savaitgalio rezultatai rodo, kad šis sprendimas jau pasiteisino – vaistinėse išduota gerokai daugiau galimybių pasų nei kitose vietose. Viena pagrindinių to priežasčių – Lietuvoje vaistinės greitai ir patogiai yra pasiekiamos Lietuvos gyventojams“, – pranešime žiniasklaidai komentuoja Lietuvos vaistinių asociacijos (LVA) pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė.

Kristina Nemaniūtė-Gagė

Per 700 vaistinių, priklausančių „Benu“, „Eurovaistinės“, „Gintarinės vaistinės“ ir „Norfos vaistinės“ tinklams, nuo ketvirtadienio nemokamai išduoda galimybių pasus jų pageidaujantiems gyventojams. Prie iniciatyvos savaitgalį prisijungė ir kiti vaistinių tinklai bei mažesnės vaistinės. Skaičiuojama, kad ši paslauga jau teikiama daugiau nei 1000-tyje šalies vaistinių. Ši paslauga pradėta teikti Registrų centrui ir LVA priklausančioms vaistinėms įdiegus reikalingus techninius sprendimus.

Vaistinėse ketvirtadienį galimybių pasų išduota 14 900, penktadienį – 29 474, šeštadienį – 12 273, sekmadienį – 5 100.

„Išanalizavus duomenis matyti, kad penktadienis vaistinėms buvo itin intensyvus ir darbingas. Greičiausiai dėl to, kad gyventojai dar prieš savaitgalį norėjo spėti gauti galimybių pasą, mat dauguma kavinių ir restoranų ar renginių organizatorių jau nebepriima gyventojų, neturinčių šio dokumento. Dar viena vaistinių patrauklumo priežastis – dauguma jų dirba ir savaitgaliais“, – aiškina K. Nemaniūtė-Gagė.

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė portalui „Delfi“ sakė: „Nuo pat praėjusios savaitės vidurio klientai teiravosi „ar jau“. Pastebime, kad savo vaistinėje nemokamai gauti Galimybių pasą gyventojams patogu. Vis dar pasitaiko dešimtys skambučių kolegoms vaistinėse su klausimais, ar tikrai spausdiname, o mes suprantame, kad aktyvumas visą šią savaitę išliks toks pat iki pat pirmadienio. Primename, kad šį dokumentą vaistinėje galima išsiimti tiek sau, tiek artimajam, pastaruoju atveju be asmens dokumento reikia vaistininkui pateikti ir laisvos formos prašymą“.

Galimybių pasus išsiimti galima ir visose „Camelia“ vaistinėse, kurių Lietuvoje yra daugiau nei 300.

„Camelia“ vaistininkai sako, kad gyventojai džiaugiasi, jog dokumentą vaistinėse išsiimti labai patogu, paprasta ir greita. Be to, pacientams kyla įvairių klausimų, susijusių su galimybių pasu ir jo panaudojimu, tad vaistininkai pasiruošę į juos atsakyti“, – portalui „Delfi“ komentavo „Camelia“ komunikacijos projektų vadovė Žiedūnė Juškytė.

Žiedūnė Juškytė

Galimybių paso pageidaujantys gyventojai vaistinės darbuotojui turi pateikti asmens dokumentą. Norint atsiimti galimybių pasą už kitą asmenį, į vaistinę reikia atsinešti paprastą asmens rašytinį prašymą bei pateikti prašančio ir atsiimančio gyventojo asmens dokumentus.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos duomenimis, šių metų pradžioje Lietuvoje veikė 1343 licencijas turinčios vaistinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)