Visą dieną moteris kentėjo tikėdamasi, kad greitai praeis. Vis dėlto vakare situacija tik pablogėjo, pakilo temperatūra. Tada Monikos vyras ją išvežė į artimiausią ligoninę.

„Nuvažiavome į Plungės ligoninę. Ant priėmimo durų ten uždėtas lapelis, kad su temperatūra negalima eiti į vidų, reikia laukti arba skambinti. Vyras nuėjo į ligoninę, pasakė, kad man temperatūra ir skauda pilvą. Prie ligoninės yra pastatyta tokia tarsi dėžė, kurioje turi laukti karščiuojantys žmonės. Atsisėdau ant lovos ir pas mane atėjo seselė. Ji manęs nė nepaklausė, kuo skundžiuosi ir kaip jaučiuosi“, – pasakojo pašnekovė.

Pacientei buvo paimtas kraujas ir pamatuota temperatūra. Monikos teigimu, po maždaug valandos seselė atnešė lapelį ir pasakė, kad kraujo tyrimas nieko blogo nerodo ir kad pacientė gali važiuoti namo.

Asociatyvi nuotr.

„Keisčiausia, kad seselė net nepasitikslino, nepaklausė, kas man negerai. Žinojo tik tiek, kiek vyras pasakė. Taip pat ji dar pasiūlė pasidaryti koronaviruso testą. Pasiėmėme tyrimo lapelį ir išvažiavome. Ačiū Dievui, kitą dieną nieko nebejaučiau, dėl to nebereikėjo niekur važiuoti tikrintis“, – sakė pašnekovė.

Kitą savaitę Monika planuoja važiuoti į kelionę, tad prisijungė prie e.sveikatos, kad išsiimtų žaliąjį pasą. Šioje sistemoje ji pamatė įrašą iš Plungės ligoninės.

Jame buvo parašyta, kad pacientei ligoninėje nustatyta viršutinių kvėpavimo takų infekcija. Be to, surašyti ir neva atlikti tyrimai: neurologo apžiūra, kardiograma, pamatuotas deguonies kiekis kraujyje, kraujospūdis, pulsas.

„Galvoju, kaip galima taip klastoti duomenis? Jie net nekalbėjo apie kokį nors viršutinių kvėpavimo takų uždegimą, man gerklės neskaudėjo, nors išraše parašyta, kad dvi dienas skundžiausi gerklės skausmu. Nežinau, iš kur tas gerklės skausmas ir iš kur tie tyrimai“, – pasakojo moteris.

Asociatyvi nuotr.

Pacientė parašė į Plungės ligoninę ir paklausė, kaip buvo nustatyta diagnozė bei galbūt ji galinti gauti visus tyrimus. Ligoninė atsakyme moteriai nurodė, kad diagnozė nustatyta remiantis skundais ir tyrimų rezultatais.

„Mano manymu, tai yra visiskas pinigų plovimas: užrašoma, kad atlikta gausybė tyrimų, už juos įsisavinami pinigai. Labai įdomu, kiek žmonių šito net nepastebėjo.

Aš jau nenoriu piktintis dėl savo patikros: kad niekas net neapklausė, kaip jaučiuosi, kuo skundžiuosi, net nepaspaudė pilvo, kad įsitikintų, kas ir kur man skauda. Tebūnie tai „nurašyta“ faktui, kad žmones nemyli savo darbo. Bet duomenų klastojimas – tai jau yra nusikaltimas“, – kalbėjo pašnekovė.

Ligoninė teigia, kad pacientė kreipėsi dėl gerklės skausmo

Susisiekus su Plungės ligonine, aiškių atsakymų į klausimus taip ir negavome. Pasak ligoninės, pacientė pati, be siuntimo kreipėsi į Plungės rajono savivaldybės ligoninės priėmimo ir skubios pagalbos skyrių dėl gerklės skausmo, karščiavimo.

Asociatyvi nuotr.

„Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja ligonei bekontakčiu termometru pamatavo kūno temperatūrą, pulsoksimetru pamatuotas pulsas, O2 saturaciją. Pacientę apžiūrėjęs priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus budintis gydytojas paskyrė tyrimus: bendrą kraujo tyrimą, biocheminį kraujo tyrimą.

Įvertinęs pacientės bendrą sveikatos būklę, tyrimų rezultatus, nustatė diagnozę: ūminė viršutinių kvėpavimo takų infekcija ir tolimesniam gydymui nukreipė bendrosios praktikos gydytojui. Kardiologinė patologija neįtarta, todėl EKG nebuvo atlikta“, – atsakyme rašė Plungės ligoninės atstovė.

Visgi, e.sveikatos sistemoje aiškiai įrašyta, kad vilnietei Monikai buvo atlikta kardiograma ir neurologinis patikrinimas. Be to, pašnekovė tikina tokio simptomo kaip gerklės skausmas nė neminėjusi, o ir joks gydytojas nebuvo atvykęs apžiūrėti – tik seselė. Taip pat, pasak Monikos, nei pulsas, nei O2 saturacija vizito metu nebuvo matuoti.

Dar įdomiau tai, kad rugpjūčio 25 dieną pacientės e.sveikatos paskyroje atsirado dar vienas esą įvykęs vizitas. Neva moteris, nors gyvena Vilniuje, dėl planinės pagalbos rugpjūčio 25 dieną lankėsi Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje ir ten ją apžiūrėjo gydytojas geriatras.

Kitą dieną, rugpjūčio 26, šis įrašas iš e.sveikata sistemos jau buvo dingęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (479)