Nuo rugpjūčio 17 dienos jis taps laikinuoju Plungės rajono savivaldybės ligoninės vadovu. Apie tai pranešė Plungės rajono savivaldybė.

Savivaldybės pranešime rašoma:

„Rugpjūčio 10 dieną Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis Plungės ligoninėje surengė spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo Savivaldybės administracijos direktorius Mindaugas Kaunas, Savivaldybės gydytoja Oresta Gerulskienė bei laikinai ligoninės direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Giedrius Ramanauskas.

Žiniasklaidos atstovams A. Klišonis pristatė būsimą VšĮ Plungės rajono savivaldybės ligoninės vadovą – Remigijų Mažeiką, kuris šios įstaigos laikino direktoriaus pareigas pradės eiti nuo rugpjūčio 17 dienos.

Spaudos konferencijos metu meras A. Klišonis priminė, kad Plungės ligoninė jau kuris laikas neturi nuolatinio vadovo – ligoninės direktorius Antanas Martusevičius dėl pradėto tyrimo buvo nušalintas nuo pareigų. Pablogėjus sveikatai A. Martusevičius operuotas, jį gydantys medikai įspėjo, kad pareigos, kurias vykdant patiriama daug streso, gali būti lemtingos gyvybei. Meras sakė gavęs iš A. Martusevičiaus žinią, kad jis nebeplanuoja grįžti į pareigas.

Meras A. Klišonis sakė kalbėjęsis su ligoninės administracijos atstovais, kaip spręsti susiklosčiusią situaciją, juolab, kad Sveikatos apsaugos ministerija inicijuoja sveikatos apsaugos sistemos (greitosios medicinos pagalbos, pirminės sveikatos priežiūros, stacionaraus gydymo) pertvarką. Nesibaigiant pandemijai dėl COVID-19 ligos Plungės ligoninei reikia vadovo, turinčio patirties ir kompetencijų valdyti situaciją.

Kadangi Respublikinė Šiaulių ligoninė pastaruoju metu Plungės rajono savivaldybei buvo atraminė ligoninė, akys krypo į ją – buvo nuspręsta į Plungės ligoninę dirbti kviestis buvusį šios ligoninės direktorių Remigijų Mažeiką. Liepos 27 dieną Savivaldybėje surengtas jo susitikimas su Plungės rajono savivaldybės tarybos nariais, vyko dalykinis pokalbis. Po diskusijos prieštaravimų nekilo, kad R. Mažeika užimtų VšĮ Plungės rajono savivaldybės ligoninės vadovo pareigas.

R. Mažeika patvirtino, kad derantis dėl naujų pareigų kėlė dvi sąlygas: dirbs, jei jo kandidatūrai pritars Savivaldybės taryba bei Plungės ligoninės kolektyvas.

Ėmęsis vadovo pareigų R. Mažeika sakė sieksiąs, kad Plungės ligoninė liktų aktyvaus gydymo įstaiga, išsaugotų visus esamus stacionaraus gydymo skyrius. Siekiant gerinti ligoninėje pacientams teikiamas paslaugas būtina atnaujinti diagnostines galimybes, pritraukti platesnio profilio medicinos specialistų.

Šiuo metu laikinai Plungės ligoninei vadovaujantis G. Ramanauskas pažymėjo, jog R. Mažeikos, kaip vadovo, kompetenciją įvertino karantino metu – Plungės, Mažeikių, Telšių ligoninių vadovai nuolat jautė jo globą, konsultuojantis dėl koronaviruso gydymo, ypač – sunkiais atvejais.

Savivaldybės administracijos direktorius M. Kaunas priminė, kad pirmasis koronaviruso židinys Plungės rajone kilo Stonaičių pensionate – tada būtent R. Mažeika atsiuntė į pensionatą medikus iš Šiaulių ligoninės, kad apmokytų vietos personalą, kaip gydyti ir slaugyti virusu užsikrėtusius neįgalius žmones.

R. Mažeika yra dirbęs Tauragės teritorinės ligonių kasos, po to Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktoriumi, nuo 2018 metų – Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriumi. Iš šios ligoninės direktoriaus pareigų buvo atšauktas Sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio įsakymu.

„Skiriant ar atleidžiant vadovus lengvų sprendimų nebūna, visgi ačiū ministrui, kad Plungės ligoninė turės gerą vadovą!“ – pristatydamas R. Mažeiką pažymėjo meras A. Klišonis“.

Portalas "Delfi" primena, kad atšakti R. Mažeiką iš Respublikinės Šiaulių ligoninės pareigų A. Dulkys nusprendė po to, kai, iš gyvenimo pasitraukus jaunai šioje įstaigoje dirbusiai medikei, prabilta apie mobingą, kurį patiria darbuotojai.

Po tragedijos ligoninėje lankėsi ir prezidentas Gitanas Nausėda, ir sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys. Po susitikimų jie teigė iš personalo girdėję apie patiriamą mobingą.

Remigijus Mažeika

Gegužę buvo sudaryta komisija dėl ligoninės vadovo R. Mažeikos galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimo.

Komisija nustatė, kad ligoninės direktorius padarė darbo pareigų pažeidimus, neužtikrindamas ir netinkamai kontroliuodamas ligoninės vidinius procesus, neužtikrindamas nediskriminacinės darbo aplinkos darbuotojams, neužkirsdamas kelio nesaugiam psichosocialiniam klimatui formuotis, toleruodamas ir nesiimdamas efektyvių priemonių psichosocialiniam klimato gerinimui.

Taip pat Sveikatos apsaugos ministerija pranešė gavusi informaciją iš Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento, kad Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinėje tyrimų valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, susijusių su viešaisiais pirkimais sveikatos apsaugos sektoriuje. Šiame tyrime įtariamuoju patrauktas VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius R. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)