Pagerinti ligoninių situaciją, pasak savivaldybės atstovų, galėtų spartesnis gyventojų skiepijimasis, todėl į punktus Vilniuje šiomis dienomis bus pristatyta net 12 tūkst. „Jannsen“ (gamintojo „Johnson & Johnson“) vakcinų, kurios užtenka vienos dozės.

Nuo rugpjūčio 4 d. „Jannsen“ vakciną jau galima gauti ne tik skiepobusuose, bet ir „Litexpo“ vakcinacijos centre. Pasiskiepyti galima tiek iš anksto užsiregistravus, tiek be registracijos, užtenka su savimi turėti asmens dokumentą.

Vilniuje pasiskiepyti dar galima ir Lukiškių aikštėje esančiame punkte – nuo COVID-19 skiepijama I–VI nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadienį – nuo 10 val. iki 15 val. Čia rugpjūčio 2–8 dienomis bus kiepijama „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) ir „Moderna“ vakcinomis.

„Litexpo“ vakcinacijos centre šią savaitę skiepijama „Vaxzevria“ – rugpjūčio 2–7 d. planuojama paskiepyti 8000 asmenų, iš kurių 4000 asmenų bus revakcinuoti, o sutrumpinti revakcinacijos laiką arba gauti pirminę dozę galės 4000 gyventojų. Šiame centre „Moderna“ rugpjūčio 2–7 d. planuojama paskiepyti 2500 asmenų, iš kurių 320 bus revakcinuojami, o 2180 gaus pirmąją dozę, „Pfizer-BioNTech“ vakcinomis – rugpjūčio 2–6 dienomis planuojama paskiepyti 8620 asmenų, iš kurių 2220 gaus jau antrą dozę, o 6400 – pirmąją; „Jannsen“ vakcina nuo rugpjūčio 4 d. planuojama paskiepyti 7000 gyventojų.

 „AstraZeneca” vakcina nuo koronaviruso „COVID-19 Vaccine Janssen“

Gyventojai be registracijos į „Litexpo“ šią savaitę gali atvykti nuo pirmadienio iki penktadienio 10-18 val. bei šeštadienį 10-13 val. Be registracijos bus galima pasiskiepyti šiomis vakcinomis: rugpjūčio 2-6 d. „Pfizer-BioNTech“, „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) ir „Moderna“; rugpjūčio 7 d. (šeštadienį) – „Vaxzevria“ ir „Moderna“ vakcinomis; nuo rugpjūčio 4 d. – „Jannsen“ (gamintojas „Johnson & Johnson“).

Vilniuje siūlomas dar vienas patogus būdas pasiskiepyti nuo COVID-19: nuo praėjusio šeštadienio V. Gerulaičio g. 1, kur daugiau nei metus buvo atliekami testai dėl koronaviruso, galima pasiskiepyti neišlipus iš automobilio. Visi norintys laukiami darbo dienomis nuo 15 iki 20 val. ir savaitgaliais nuo 9 iki 14 val. Nuo skiepijimo pradžios, savivaldybės duomenimis, šiame punkte paskiepyta daugiau nei 200 gyventojų.

Nuo liepos 21 d. į sostinės gatves išvažiavę skiepobusai tapo viena populiariausių skiepijimo vietų mieste. Per pastarąsias dvi savaites juose paskiepyta apie 9 tūkst. gyventojų.