Moteris pasidalijo siaubu, kurį jai tenka patirti matant ant mirties slenksčio atsidūrusius jaunus COVID-19 pacientus, maldaujančius suleisti vakcinos dozę, skelbia mirror.co.uk.

„Ligoninėje matau jaunų sveikų žmonių, kuriems pasireiškė labai sunki COVID-19 forma. Prieš intubaciją jie dažniausiai maldauja skiepo. Paimu juos už rankos ir apgailestaudama pranešu, kad vakcinai jau per vėlu. Po keleto dienų užfiksavusi mirties laiką, apkabinu mirusiųjų šeimos narius, – rašė gydytoja. – Pasakau jiems, kad geriausias būdas pagerbti Anapilin iškeliavusius mylimuosius – pasiskiepyti ir paraginti kitus žmones ryžtis šiam žingsniui. Jie verkia, sako, kad nežinojo. Manė, jog virusas tebuvo apgaulė ar politinis triukas. Galvojo, kad jų artimasis nesusirgs dėl konkrečios odos spalvos ar kraujo grupės. Įsivaizdavo, kad tai „viso labo gripas“, bet klydo ir norėtų atsukti laiką atgal, tačiau negali. Paskui jie man padėkoja ir skuba pasiskiepyti.“

Respublikinė Panevėžio ligoninė

„O aš grįžtu į savo kabinetą, užrašau mirties datą ir sukalbu maldelę, kad ši netektis išgelbėtų daugiau gyvybių“, – pridūrė dr. B. Cobia.

Atsižvelgiant į vakcinacijos mastą Amerikoje, Alabama rikiuojasi sąrašo apačioje – visiškai paskiepyta tik 33,7 proc. valstijos gyventojų.

Duodama interviu naujienų portalui Al.com, ji sakė: „2020-aisiais ir 2021-ųjų pradžioje, kai neturėjome vakcinų, tragedijos vykdavo viena po kitos. Mačiau tiek daug pacientų, kurie lyg ir saugojosi, laikėsi karantino taisyklių, bet vis tiek buvo guldomi į ligoninę dėl itin sunkios COVID-19 formos ir mirdavo. Tai labai nelengva ištverti. Bet galiausiai gydytojai ir likęs medicinos personalas priprato. Tiesiog buvome labai išsekę emociškai ir fiziškai ir į viską pradėjome žiūrėti ciniškai.“

Pasiskiepyti dvejojantiems žmonėms B. Cobia rekomenduoja pasikalbėti su savo gydytoju. Ji teigė „nesmerkianti ir nekritikuojanti“ nepasiskiepijusių COVID-19 pacientų, tačiau būtinai pasiteirauja, kokios tokio sprendimo priežastys.

„Visada paklausiu, ar lankėsi pas šeimos gydytoją ir pasikonsultavo dėl vakcinos? Kol kas į savo klausimą atsakymo „Taip“ dar negirdėjau“, – pridūrė B. Cobia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)