Laukė keli policijos ekipažai

Po tokių pavojingų raginimų savivaldybės nesėdėjo sudėjusios rankų. Kaip pasakojo Sveikatos apsaugos ministro patarėja Aistė Šuksta, nuvykus į šiuos miestus ministerijos atstovai iš pradžių nė nesuprato, kodėl juos pasitiko ne vienas, o net keli policijos ekipažai.

„Mus nustebino, nesitikėjome nuvykę prie vakcinavimo centro ir savivaldybės išvysti policijos ekipažus. Galvojome, kas čia vyksta, negi dėl mūsų? Ekipažų buvo ne vienas, sunku įvardinti, kiek tiksliai, bet keli“, – sakė ministro patarėja.

Ministro laukė ne tik policijos ekipažai, bet ir socialiniuose tinkluose žadėję atvykti gyventojai. Prieš skiepus nusiteikusių žmonių tiek viename, tiek kitame mieste buvo nedaug – po maždaug 10-15 asmenų. Kai kurie iš jų laikė plakatus, kiti ministrui uždavinėjo klausimus.

Arūnas Dulkys

Jokių incidentų nebuvo

Visgi, policijos pagalbos nė viename mieste taip ir neprireikė.

„Šilutės atstovai sakė, kad matė raginimus socialiniuose tinkluose įvairiose grupėse ateiti su lazdomis ir pasikalbėti su ministru. Dėl to pati savivaldybė pasirūpino policijos ekipažais.

Susitikime ministrui buvo užduoti klausimai, tačiau šie žmonės labiau buvo nusiteikę prieš skiepus, o ne prieš ministrą. Policijos ekipažai buvo ir Šilutėje, ir Tauragėje. Prieš skiepus nusiteikę žmonės kalbėjo, kokią teisę Vyriausybė turi padaryti privalomą testavimą ar mokamus PGR tyrimus ir taip riboti prieinamumą veikloms. Atvirų grasinimų nebuvo“, – sakė A. Šuksta.

Pasak jos, konstruktyvaus pokalbio ir konstruktyvios kritikos iš priešiškai nusiteikusių gyventojų pusės nebuvo: „Kiekvienas turi teisę kalbėti ir reikšti savo nuomonę, bet būtų smagu, kad ir mūsų argumentus išgirstų. Ministras net kelis kartus pabrėžė, kad vakcina yra vienintelis efektyvus būdas apsisaugoti nuo delta atmainos. Tai rodo ir Lietuvos tyrimai.“

Vakcina nuo koronaviruso

A. Šuksta pabrėžė, kad ministras po tokių įvykių tik dar intensyviau važinės į savivaldybes ir kalbėsis, kodėl reikia skiepytis.

Tauragės mero patarėja Šarūnė Stasytienė taip pat patvirtino, kad jokių incidentų nebuvo, tačiau nepatenkintų skiepais gyventojų buvo.

„Buvo asmenų, kurie buvo nepatenkinti vakcinacija, bet nebuvo jokių grasinimų. Viskas praėjo ramiai, pagal planą, sakyčiau, sklandžiai. Klausimai buvo atviri, apie dabartines tendencijas. Pagrindinis klausimas buvo kodėl reikia vakcinuotis ir kas bus po to“, – sakė Š. Stasytienė.

Šilutėje policijai darbuotis irgi neprireikė. Po pokalbio su meru A. Dulkys vyko į vakcinavimo centrą, kuriame jį pasitiko prieš skiepus nusistačiusių žmonių grupėlė. Jokių incidentų nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (602)