Mergaitės pasaulį išvydo gerokai anksčiau – 27 nėštumo savaitę. Elzė svėrė vos 740 g, o Smiltė 852 g. Dvynukių mama Miglė pasakoja, kad į Kauno klinikas nuvažiavo profilaktiškai – pakilus temperatūrai. Moteris po kontakto su sergančiuoju buvo užsikrėtusi koronavirusu, tačiau nieko blogo neįtarė.

„Man viskas buvo gerai, skonį, kvapą, viską jaučiau, kaulų nelaužė. Tiesiog pakilo temperatūra. Ir aš net negalvojau, kad koronavirusas, nes su sūnumi buvo lygiai tas pats. Kai laukiausi sūnaus, panašiu nėštumo laiku pakilo temperatūra, bet po 3 dienų dingo“, – sakė Miglė Zubrikckaitė-Stankevičienė.

Stop kadras/ Miglė Zubrikckaitė-Stankevičienė

Miglė nepasiskiepijusi nuo koronaviruso. Ligos forma buvo tokia, jog medikai manė, kad mamai pavyks išnešioti vaikus visą nėštumą. Tačiau prasidėjo netikėtos komplikacijos.

„Miglė į mus kreipėsi dėl ganėtinai lengvos koronaviruso formos ir mums atrodė, kad ligą pavyks sėkmingai išgydyti ir nėštumą tęsti. Tačiau, kaip įsitikinome ne vieną kartą, kovidas nėštumo metu elgiasi labai klastingai. Miglė patyrė sudėtingą komplikaciją nėštumo metu“, – LNK žinioms sakė Kauno klinikų akušerijos skyriaus vadovė Meilė Minkauskienė.

Po 3 parų moters būklė pablogėjo ir teko skubiai atlikti Cezario operaciją.

„Pradėjau gausiai kraujuoti. Tai buvo atšokusios placentos pasekmė. Netekau 2,5 litro kraujo. Mergaičių būklė irgi buvo sunki, bet, ačiū Dievui, visos trys sveikos ir gyvos“, – kalbėjo Miglė.

Gydytoja sako, kad didelis pavojus grėsė ne tik vaikams, bet ir moteriai. Daugiau nei valandą trukusios operacijos metu moterį su vaikais gelbėjo daugiau nei 10 medikų.

„Net ir mūsų gimdymo stacionarui, kur turime labiausiai patyrusius specialistus, turime kraujo banką, šita operacija buvo iššūkis, dalyvavo labai didelė komanda žmonių“, – pasakojo M. Minkauskienė.

LSMU Kauno klinikos

Dėl koronaviruso Miglė dukras pamatė po 6 parų. Nors koronavirusas naujagimėms nepersidavė, medikai daug vilčių, kad dvynukės išgyvens, nedavė.

„Mums pasakė, kad jei išgyvens savaitgalį, tai viskas bus gerai. Jei ne, tai teks atsisveikinti. Šokas visiškas buvo“, – sakė moteris.

Naujagimės pirmą gyvenimo mėnesį praleido reanimacijoje. Abiem reikėjo gaivinimo – padėti kvėpuoti, taip pat ir kitos medicininės pagalbos, pavyzdžiui, užtikrinti skysčių poreikį, kraujotaką, maitinimas buvo skiriamas į veną.

Stop kadras/  Miglė Zubrikckaitės-Stankevičienės dvynukės

Gydytojai sako, kad nėščiųjų, užsikrėtusių koronavirusu, nebesuskaičiuoja. Didžiausia grėsmė kyla dėl pablogėjusios placentos funkcijos, kai dėl COVID-19 atsiranda trombai, sutrinka kraujotaka, atšoka placenta.

„Apie 10 atvejų įvardinčiau, kai buvo sudėtingos kovido komplikacijos nėščiai. Bet nėščiųjų, persirgusių koronavirusu, buvo šimtai“, – sakė M. Minkauskienė.

Didesnę riziką sunkiai susirgti koronavirusu turi nėščiosios, sergančios cukriniu diabetu, turinčios antsvorio ar hipertenziją. Sergančios koronavirusu gimdo anksčiau laiko 3 kartus dažniau. Balandį 33 nėštumo savaitę dėl koronaviruso komplikacijų anksčiau laiko gimė ir Elenos Puidokaitės – Atlantos dvynukės. Po gimdymo dainininkė dėl koronaviruso 10 dienų buvo komoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)