Šią savaitę, liepos 19-20 d. 11.00-16.00 val. NKC komanda dirbs Klaipėdoje prie LIDL parduotuvės, adresu Taikos pr. 66B. Prie LIDL parduotuvių Klaipėdoje bus galima pasiskiepyti ateinančias keturias savaites, o šeštadieniais ir sekmadieniais, kaip ir numatyta anksčiau, 11.00-16.00 val. – Palangoje Jūratės ir Kąstyčio skvere, tilto prieigose.

NKC direktoriaus pavaduotojos valdymui Agnės Kaminskienės teigimu, Palangoje darbo dienomis pastebimas mažesnis aktyvumas, todėl šias dienas bus stengiamasi išnaudoti siekiant aplankyti kuo daugiau kitų Vakarų Lietuvos vietų, o į Palangą mobili NKC palapinė grįš šeštadieniais – sekmadieniais, tam, kad poilsiautojai po atostogų galėtų grįžti ne tik pailsėję, bet ir saugūs nuo COVID.

Viso vakcinavimo turo per Lietuvą metu NKC mobili komanda jau paskiepijo per 8000 žmonių.

Vakcinos nuo koronaviruso

NKC primena, kad atvykstant būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad būtų galima suvesti duomenis apie vakcinaciją į e.sveikatą.

Atvykstančiųjų skiepytis akcijos organizatoriai prašo įvertinti permainingus vasaros orus ir su savimi turėti vandens, apsauginius kremus ir skėčius nuo saulės bei nuo lietaus.

Vakcinacija kituose miestuose vyks 11-16 valandomis: Sėlių aikštėje Zarasuose bei Pilies aikštėje Tauragėje – antradienį. Gyventojai prie Varėnos savivaldybės pastato bus skiepijami ketvirtadienį, penktadienį vakcinacija vyks prie Kėdainių savivaldybės bei Šilutėje, Lietuvininkų gatvėje esančioje aikštėje.

NKC pagrindinė veikla ir toliau išlieka neatlygintinos kraujo donorystės skatinimas, tad planuojama, kad Palangoje šeštadieniais kartu su vakcinacija vyks ir neatlygintos kraujo donorystės akcijos.

Mobiliose komandose dirba didžiulę patirtį turintys sveikatos priežiūros specialistai, tarp jų ir gydytojai, prie iniciatyvos taip pat prisideda karo medikai, o „Caritas“ savanoriai padeda reguliuoti atvykusiųjų skiepytis srautą.

Šią iniciatyvą NKC įgyvendina kartu su Vyriausybės kanceliarija, Sveikatos apsaugos ministerija, miestų ir rajonų savivaldybėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)