64-erių Steve ir metais jaunesnė jo sutuoktinė Glenda pasakojo, kad liepos 9 d. oro linijomis „Tui“ jie turėjo skristi iš Mančesterio į Maltą. Joje turėjo susitikti su sūnumi, kurio nematė jau metus laiko.

Sutuoktiniai pasakojo, kad nuo koronaviruso pasiskiepijo dar šių metų kovo mėnesį. Kaip paaiškėjo, jiems buvo suleistos „Serum Institute of India“ gamintos „AstraZeneca“ vakcinos, kurios dar kitaip vadinamos „Covishield“.

Šios vakcinos Europoje nesulaukė „European Medicines Agency“ patvirtinimo.

Deja, būtent šia vakcina Jungtinėje Karalystėje paskiepyta daugiau kaip 5 milijonai gyventojų, kurie, tikėtina, norėdami keliauti į Europos šalis, susidurs su sunkumais.

„Sūnaus nematėme jau metus laiko, kai jis persikėlė gyventi į Maltą. „Tui“ sugrąžino mums pinigus už skrydžius, bet ne tame problema. Mes esame labai pasimetę, nes nežinome ir nesuprantame, kada apskritai galėsime pasiekti Maltą dėl netinkamų gautų skiepų.

Vakcinos nuo koronaviruso

Kai gavome kvietimą skiepytis, žinoma, nuėjome ir tuo metu tikrai nesidomėjome, kokia tai vakcina. Juk pasitikėjome savo vyriausybe. Borisas Johnsonas ne kartą tvirtino, kad mūsų šalyje nebuvo gautos vakcinos, gamintos Indijoje. Ir dabar akivaizdu, kad tai buvo melas. Patys tai patyrėme savo kailiu.

Dabar mums svarbi ne pati vakcina, bet klausimas, kaip išvykti iš šalies? Kaip pamatyti sūnų? Tai labai gniuždo, esame pasimetę. Nebežinome, ko griebtis“, - kalbėjo sutuoktinių pora.

Jiedu tikina, kad prieš skrydį pasidarė reikalingus PGR testus, užpildė visas skrydžiui reikalingas anketas ir tik oro uoste sužinojo, kad nebus įleisti į lėktuvą.

Sveikatos apsaugos departamentas neseniai išreiškė susirūpinimą, kad dauguma keleivių, vis dėlto, gali susidurti su nesklandumais. Visą laiką buvo tvirtinama, kad visos šalyje gautos ir gyventojams suleistos „AstraZeneca“ vakcinos, vadinamos „Vaxzevria“, pripažintos Europoje. Deja, realybė kitokia.