„Šiandien priėmiau sprendimą pradėti Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo Remigijaus Mažeikos atšaukimo iš pareigų procedūrą ir ta procedūra bus baigta iki liepos 9 dienos.

Kaip jau visi žinote ir buvo informuota, gegužės mėnesį sudariau komisiją dėl R. Mažeikos galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimo. Išvada man buvo pateikta prieš keletą dienų.

Taigi komisija pateikė siūlymą pripažinti R. Mažeikos darbo pareigų pažeidimus, taip pat, įvertinus visa kitą informaciją, susijusią su ligoninės vadovo veikla, siūlė svarstyti jo atšaukimą iš direktoriaus pareigų bei nutraukti darbo sutartį dėl prarasto pasitikėjimo.

Minėto vadovo elgesys, susijęs su darbo pareigų atlikimu, sumenkino Respublikinės Šiaulių ligoninės reputaciją, sukėlė tiek dirbančiųjų darbuotojų, tiek ir visuomenės nepasitikėjimą įstaigos veikla. Todėl, kaip ir minėjau, priėmiau sprendimą šiandien pradėti Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo R. Mažeikos atšaukimo iš pareigų procedūrą“, – po Vyriausybės posėdžio sakė A. Dulkys.

Arūnas Dulkys

Tiesa, ministras patikslino, tai nereiškia, kad sutartis nutraukiama jau šiandien.

„Toks yra teisinis reguliavimas, kad šiandien priėmiau sprendimą pradėti būtent atšaukimo iš pareigų procedūrą. Tai reiškia, kad gerbiamas R. Mažeika visų pirma dar bus supažindintas su tyrimo išvadomis, su kuriomis aš jau susipažinau, priimdamas šitą sprendimą, kad iki liepos 5-os jis turės teisę pateikti savo poziciją dėl išvadų ir nušalinimo.

Šiandien mes nekalbame apie atleidimą, kaip faktą. Tokia yra procedūra“, – paaiškino A. Dulkys.

Ministras išvardijo, kuriuos darbo pareigų pažeidimus padarė minėtosios gydymo įstaigos direktorius: užtikrino ir tinkamai nekontroliavo ligoninės vidinių procesų, neužtikrino darbuotojams nediskrimancinės darbo aplinkos, neužkirto kelio nesaugiam psichosocialiniam klimatui formuotis ir toleravo bei nesiėmė efektyvių priemonių psichosocialiniam klimato gerinimui.

„Labai svarbi dar viena aplinkybė, kurią noriu pabrėžti – tai yra neigiamai veiklą charakterizuojanti aplinkybė: mes turime gautą Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento informaciją, kad Lietuvos Respublikos Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinėje tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veiklų, susijusių su viešaisiais pirkimais sveikatos apsaugos sektoriuje. Pagal tą informaciją šiame tyrime įtrauktas ir Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Būtent R. Mažeikos pareigos yra vadovaujančios, atsakingos, svarbios sveikatos apsaugos sistemai. Todėl priėmiau sprendimą pradėti tą procedūrą“, – teigė A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)