Kaip ir įprasta, šiuose miestuose mobilios vakcinacijos vietos veiks nuo 11.00 iki 16:00 val., jose dirbs daugiau žmonių, o atsivežti planuojama po 1000 vakcinos dozių į kiekvieną miestą.

Antradienį, birželio 15 d., vakcinacijos palapinė įsikurs Jonavoje, Sąjūdžio aikštėje miesto centre, J. Ralio gatvėje (blogo oro sąlygomis - Jonavos kultūros centre, Žeimių g. 15.). Trečiadienį, birželio 16 d., NKC komanda dirbs dvejuose miestuose – Visagine (Sedulinos alėja, tarp Veteranų g. 5 ir Veteranų g. 7), ir Klaipėdos rajone, Dituvos turguje. Šeštadienį, birželio 19 d., žmonės bus skiepijami Prienuose, Laisvės a. 12, priešais Prienų rajono savivaldybės administraciją, o sekmadienį, birželio 20 d. – Šakiuose, Bažnyčios g. 4, priešais Šakių rajono savivaldybę.

Atvykusieji į mobilias vakcinacijos palapines, kaip ir iki šiol, bus skiepijami „COVID-19 Vaccine Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina, kurios užtenka vienos dozės. Atvykstant būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad atsakingi darbuotojai galėtų suvesti duomenis apie vakcinaciją į e. sveikatą.

Daumantas Gutauskas

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, siekiant paskiepyti kuo daugiau žmonių ir pasiekti kuo didesnį bendrą Lietuvos vakcinacijos rodiklį, mobili komanda turą po Lietuvą planuoja intensyviau – ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais, o šios savaitės trečiadienį skiepysime net dvejuose miestuose.

„Praėjęs savaitgalis buvo pirmasis, kai mobili komanda dirbo šeštadienį ir sekmadienį. Tai darysime ir toliau, nes kai kuriems žmonėms patogiau ištrūkus iš darbų atvykti skiepytis ne darbo dienomis. Mobilios komandos išvykų bus tiek, kiek reikės, nes tikslas - paskiepyti kuo daugiau žmonių, laukiančių savo vakcinos. Labai prašome žmonių neskubėti iš pat ankstaus ryto stoti į gyvą eilę, dar prieš atvykstant NKC komandai - skiepų tikrai užteks visiems. Jei matysime, kad galime pritrūkti – papildomų vakcinų bus atgabenta tą pačią dieną“, - sako D. Gutauskas.

Kraujo donorų diena Kaune

Taip pat prašoma, kad skiepytis atvykstantys žmonės su savimi turėtų ne tik vandens, apsauginius kremus ir skėčius nuo saulės, bet ir apsaugą nuo lietaus, nes orai – labai permainingi.

Mobiliose komandose dirba didžiulę patirtį turintys sveikatos priežiūros specialistai, tarp jų ir medikai, kurie, prireikus padės ir atsakys į rūpimus klausimus. Jiems talkina „Caritas“ savanoriai, padėdami reguliuoti atvykusiųjų skiepytis srautą.

NKC komandos vizitai jau planuojami ir liepos mėnesį.

Šią iniciatyvą NKC įgyvendina su Vyriausybės kanceliarija ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Planuojamos Nacionalinio kraujo centro (NKC) mobilios komandos išvykos:

Planuojamos Nacionalinio kraujo centro (NKC) mobilios komandos išvykos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją