Birželio 8 d. vakcinacijos palapinė įsikurs Molėtuose, Vilniaus g. 89, o birželio 9 d. – prie Kazlų Rūdos savivaldybės, Atgimimo g. 12. Mobilios vakcinacijos vietos veiks nuo 11.00 iki 16:00 val., atsivežti planuojama po 1000 vakcinos dozių į kiekvieną miestą.

Žmonės bus skiepijami „COVID-19 Vaccine Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina, kurios užtenka vienos dozės. Atvykstant skiepytis būtina turėti asmens tapatybės dokumentą, kad atsakingi darbuotojai galėtų suvesti duomenis apie vakcinaciją į e. sveikatą.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, mobilios komandos sveikatos priežiūros ekspertai laukia visų norinčių skiepytis ir prašo pasirūpinti apsaugos priemonėmis nuo saulės, saugoti save ir artimuosius.

Daumantas Gutauskas

„Vasarai prasidėjus labai svarbu atvykstant į gyvą eilę su savimi turėti vandens, apsauginius kremus ir skėčius nuo saulės. NKC komanda taip pat dalija vandenį, bet jo gali nepakakti, tad labai svarbu visapusiška apsauga. Siekiame paskiepyti kuo daugiau žmonių, laukiančių savo vakcinos ir užtikriname, kad skiepų tikrai užteks visiems. Dėl to nereikėtų nerimauti, o jei matysime, kad jų gali pritrūkti, tą pačią dieną papildomos dozės atkeliaus iš Vilniaus. Tad tikrai nebūtina skubėti stoti į eilę iš pat ryto, dar iki atvykstant mobiliai komandai“, – sako D. Gutauskas.

Esame be galo dėkingi „Carito“ savanoriams už pagalbą, sako D. Gutauskas, ir džiaugiamės jų indėliu tvarkant laukiančiųjų vakcinos eilę ir visapusišką paramą NKC darbuotojams.

COVID-19 vakcinos

Mobiliose komandose, kurios keliauja per Lietuvą, dirba didžiulę patirtį turintys specialistai, kurie, prireikus padės, patars ir atsakys į rūpimus klausimus.

Šią savaitę mobili NKC komanda taip pat skiepys penktadienį Ukmergėje (birželio 11 d.), šeštadienį Šiauliuose (birželio 12 d.) ir sekmadienį Kaišiadoryse (birželio 13 d.), o NKC komanda čia dirbs įprastu laiku – 11.00-16.00 val.

Per birželį mobili NKC komanda planuoja aplankyti kelioliką vietovių, jau planuojami vizitai ir liepos mėnesį.

Šią iniciatyvą NKC įgyvendina su Vyriausybės kanceliarija ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Numatomos Nacionalinio kraujo centro (NKC) išvykos:

*Išvykų datos/vietos gali būti koreguojamos priklausomai nuo oro sąlygų. Prieš atvykdami pasitikrinkite informaciją Nacionalinio kraujo centro puslapyje https://kraujodonoryste.lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)