Blogėjo staiga

Lieka neaišku, kokia jaunuolio ligos eiga buvo iki patekimo į ligoninę, tačiau čia kurį laiką būklė buvusi sąlyginai gera, ėmė blogėti labai sparčiai. Nepaisant medikų pastangų, vaikino gyvybės išsaugoti nepavyko.

Kaip sakė Kėdainių ligoninės l.e.p. direktorė Rita Kuodienė, specifinio gydymo vis dar nėra – kovido pacientai gydomi pagal nustatytą algoritmą, tačiau to ne visada pakanka.

„Individualių organizmo reakcijų į koronavirusą niekaip negalime nuspėti. Būna ir tromboembolinės komplikacijos, ir bakterinės ligos paūmėja, stiprios infekcijos, plaučiai atsisako.

Čia būklė kurį laiką yra lyg ir gera, o paskui staigiai ima blogėti, o medikų pastangos yra bevaisės.

Liga labai klastinga, mutuoja, apie ją žinoma sąlyginai ne tiek ir daug. Juk ji pasaulyje cirkuliuoja tik apie pusantrų metų, niekas nežino nei kodėl viena imuninė sistema į virusą reaguoja vienaip, kita kitaip, nei kokios yra ilgalaikės šios ligos pasekmės“, – kalbėjo gydytoja.

Jau anksčiau ji yra sakiusi, kad liga serga vis jaunesni žmonės, o Kauno klinikose gydoma vis daugiau sunkia ligos forma sergančių vaikų.

Ne rizikos grupės

Visuomenėje pasklido neteisinga informacija, esą vyras buvo paskiepytas, arba kad jo mirtis sietina su skiepais.

Kėdainių ligoninė (Kristinos Kasparavičės nuotr.)

Tai – netiesa.

Vyras paskiepytas nebuvo nei viena vakcinos doze, tą „Rinkos aikštei“ patvirtino Kėdainių ligoninė.

Taip pat nėra informacijos, kad asmuo būtų turėjęs lėtinių ligų ir dėl to priklausytų rizikos grupei.

„Šiandieną mes turime labai daug gyventojų, kurie teoriškai priklauso rizikos grupei. Jie dėl vienų ar kitų priežasčių nesitiria, nesikreipia į medikus, jaučiasi sąlyginai gerai.

Bet kaip mūsų organizmas reaguos į agresyvų virusą, į agresyvią bakteriją – juk to mes nežinome.

Sąlyginai, jei nesilankome pas gydytoją, neturime antsvorio, nenustatytas diabetas ar kita lėtinė liga, esame laikomi sveikais. Miręs jaunas vyras viso to neturėjo“, – informavo R. Kuodienė.

Reiškia užuojautą

Ligoninės vadovė sakė, kad personalas dėl šio įvykio yra labai sukrėstas. Koronavirusu serga vis jaunesni žmonės, tačiau tragiškos baigties dažniausiai išvengiama. Tokio jauno paciento netektis yra skaudi žinia visai ligoninei, o ypatingai jį gydžiusiam ir slaugiusiam personalui.

„Visi tikrai sukrėsti, tai yra jaunas žmogus miręs, be abejo yra labai sunku.

Reiškiame didžiausią užuojautą mirusiojo paciento šeimai, draugams, kolegoms.

Tai tikrai didelė nelaimė“, – užuojautą išreiškė R. Kuodienė.