Bendrovės pranešė apie teigiamus tarpinių bandymų su žmonėmis rezultatus šio mėnesio pradžioje, po nuviliančių pradinių tyrimų rezultatų praėjusiais metais, reiškusių, kad Prancūzija nespėjo sukurti savo vakcinos vienu metu su kitomis šalimis, pasiekusiomis šį tikslą.

„Sanofi“ ir GSK ketvirtadienį pradėjo registraciją trečiajai klinikinio tyrimo, kuriame dalyvaus daugiau nei 35 tūkst. suaugusiųjų savanorių JAV, Azijoje, Afrikoje ir Lotynų Amerikoje, fazei, pranešė įmonės.

Bendrovės tikisi vakcinos kūrimo procesą baigti iki 2021 metų pabaigos.

Tuo metu jau bus praėję metai nuo tada, kai farmacijos bendrovės „Pfizer“ ir „Moderna“ gavo savo vakcinų patvirtinimus.

Trečiosios fazės bandyme iš pradžių bus tiriamas vakcinos veiksmingumas prieš pirminį koronavirusą, kuris buvo aptiktas Uhano mieste Kinijoje, o tada bus vertinamas jos atsakas į Pietų Afrikos Respublikoje aptiktą variantą.

„Sanofi“ ir GSK taip pat ištirs savo vakcinos gebėjimą veikti kaip stiprinamoji vakcina žmonėms, kurie anksčiau buvo skiepyti kita vakcina.

Antrosios fazės tyrimai jau parodė stiprų imuninį atsaką po vienos dozės tyrimo dalyviams, kurie anksčiau buvo užsikrėtę koronavirusu.

„Mes pritaikėme savo vakcinų kūrimo strategiją, atsižvelgdami į ateities perspektyvas, nes virusas ir toliau vystosi, taip pat numatydami, ko gali prireikti po pandemijos“, – sakoma „Sanofi“ vykdomojo viceprezidento Thomaso Triomphe'o (Tomo Triumfo) pranešime.

Kaip ir daugumai kitų jau patvirtintų vakcinų, „Sanofi-GSK“ vakcina susidės iš dviejų dozių.

Bendrovės sujungė „Sanofi“ sukurtą antigeną, stimuliuojantį mikrobus naikinančių antikūnų gamybą, su GSK adjuvantine technologija – medžiaga, kuri stiprina vakcinos sukeliamą imuninį atsaką.