Senyvas daugybe ligų sergantis pacientas buvo paguldytas į Freištato kliniką mieste, netoli sienos su Čekija, rašoma pranešime. Turėtos ligos paveikė paciento kojas taip, kad kairiąją prireikė amputuoti, pranešė „Reuters“.

„Esame labai šokiruoti, kad antradienį, gegužės 18-ąją, nepaisant daugybės kokybės patvirtinimų, 82 metų vyrui buvo amputuota ne ta koja“, – pranešė klinikos atstovai, pridūrę, kad klaida buvo pastebėta ketvirtadienio rytą, keičiant tvarsčius.

Paaiškėjo, kad klaida buvo padaryta prieš pat operaciją, žymint kurią koją amputuoti, pranešė klinika.

„Deja, klaidą, po kurios buvo pašalinta dešinė koja vietoje kairiosios, lėmė nelaimingų atsitikimų seka“, – teigiama pranešime, pridūrus, kad įvykio aplinkybės bus tiriamos ir peržiūrimi standartai.

Pacientui pasiūlyta psichologinė pagalba. Jam vis tiek turės būti padaryta dar viena operacija, kurios metu bus pašalinta kairė koja nuo šlaunies vidurio.

„Operacija suplanuota netrukus“, – pranešė klinika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)