Laiške medikai rašo, kad jaučiasi nesaugūs, nes nusižudžiusią medikę skriaudę asmenys „ir toliau dirba savo postuose, aktyviai bandydami kiršinti ir paveikti ligoninės darbuotojus, išsiaiškinti palaikančius protestus“.

Minėtasis laiškas buvo persiųstas ir „Delfi“ portalui. Supažindiname su jo turiniu:

RŠL Darbuotojų mintys

„Svarbiausia ne klientas. Svarbiausia – darbuotojas. Jei rūpinsiesi savo darbuotojais, jie pasirūpins tavo klientais“ Richard Branson (Tarno lyderystės principas).

„Ligoninė orientuota išimtinai į pacientus“ (R. Mažeika)

„Su proto darbuotojais reikia bendradarbiauti, o ne jiems vadovauti“. (F. Drucker)

„Apie darbo procesų efektyvinimą geriausiai žino ir gali patarti tą darbą dirbantys“ (vienas iš Lean segmentų).

Tai – pagrindinės taisyklės visų grandžių vadovams, nes kokie įstaigos tikslai bebūtų, be motyvuoto ir gerai besijaučiančio personalo to niekada nepavyks įgyvendinti, nors ir trumpam atsiras iliuzija, kad pavyko autokratiniais būdais reformą prastumti ir kažkokių rezultatų pasiekti, tai NETVARU.

Reformos būtinos, tik jų įgyvendinimas turi vykti šiuolaikinės vadybos mokslo pagalba, ypač pasipriešinimo pokyčiams valdymo dalimi.

Kaip mes jaučiamės?

  • Nesaugūs, nes su gyd. Lauros žūtimi galimai susiję asmenys toliau dirba savo postuose, aktyviai bandydami kiršinti ir paveikti ligoninės darbuotojus, išsiaiškinti palaikančius protestus
  • Sunerimę, pikti ir nesaugūs, nes RŠL vyksta slapti, maži susirinkimai ir gąsdinamas personalas, kad jei susiję su įvykiu vadovai bus atleisti, darbuotojai neteksią darbo...
  • Nesaugūs, nes jaunieji medikai už palaikymą bandomi motyvuoti kursais užsienyje ir geromis rekomendacijomis...
  • Nesaugūs, nes vadovai vien savo buvimu darbo vietose gali daryti ir jau galimai daro įtaką personalui...
  • Nesaugūs kalbėti viešai, nes matom puikų pavyzdį kaip moka susidoroti su darbuotojais.
  • Nusivylę ir pikti dėl vadovybės požiūrio į gyd. Lauros pagerbimą.
  • Jaučiame įtampą, nesaugumą – kaip galime maksimaliai gerai pasirūpinti pacientais, kai patys pilni nerimo ir netikrumo?
  • Visiškai sutrikę ir nusivylę, kad SAM ministro paskirtas komisijos vadovas Aurimas Pečkauskas artimas A.Bumbliausko pažįstamas iš studijų ir rezidentūros laikų.

Prašome mus suprasti ir reikalaujame nušalinti nuo vadovaujamų pareigų VISUS galimai su gyd. Lauros netektimi susijusius asmenis.

Labai tikimės supratimo ir šio psichologinio teroro nutraukimo kuo skubiau.

Reikalaujame paskirti nešališką su gera vadybos patirtimi laikiną vadovą, ne mediką.

Viceministrą A. Pečkauską pakeisti kitu šio reikalo tyrimo komisijos vadovu.

Reikalaujame skaidraus situacijos tyrimo.

Laukia ilgas ir sunkus procesas mobingui darbe įveikti, bet kad vyktų pokytis pirmiausia reikia IDENTIFIKUOTI, PRIPAŽINTI PROBLEMAS.

Dar turintys vilties dirbti sveikoje psichologinėje atmosferoje RŠL darbuotojai“


Portalas „Delfi“ primena, kad pirmadienį buvo išplatintas ir Lietuvos medikų sąjūdžio laiškas, kuriuo reikalauta nuo pareigų nušalinti Šiaulių ligoninės direktorių ir kitus vadovus. Tiesa, Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas Remigijus Mažeika pirmadienį surengtoje teigė, kad dėl minėtojo įvykio nusišalinti neketina, nors to buvo pareikalauta. Taip pat sakė, kad pagrindo nušalinti kaltinamų dėl šio įvykio vadovų neturi.

„Pagrindo šiandien nušalinti vadovus mes neturime jokio. Palaukime tyrimo ir išsiaiškinkime, kur yra tiesa“, – tikino R. Mažeika.

„Palaukime tyrimo išvadų“, – kvietė R. Mažeika.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) spaudos konferencijoje informavo, kad taip pat nemato pagrindo nušalinti Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)