Po lemtingo Šiaulių medikės žingsnio garsiai prabilta apie tai, kad ji savo darbovietėje kentė grupinį psichologinį engimą, kitaip vadinamą mobingu. Be to, gydytoja prieš pat mirtį buvo atleista iš Respublikinės Šiaulių ligoninės, anot gydymo įstaigos atstovų, „vadovaujantis Darbo kodekso 58 straipsniu, nes buvo nustatyta, kad savo veiksmais pažeidė eilę teisės aktų ir taip padarė šiurkštų darbo pareigų pažeidimą“, nepatikslinant šio pažeidimo pobūdžio.

Po medikės savižudybės Respublikinė Šiaulių ligoninė savo tinklalapyje įdėjo darbo skelbimą, kuriame nurodyta, kad ieškoma ne tik gydytojo neurologo, gydytojo ortopedo traumatologo, gydytojo onkologo radioterapeuto, bet ir gydytojo anesteziologo reanimatologo, žadant „draugišką aplinką ir puikią komandą“, „medikų skatinimo ir pripažinimo sistemą“ bei atlyginimą nuo 3104 iki 3508 Eur (neatskaičius mokesčių), papildomai mokant už papildomas kompetencijas ir veiklos rezultatus.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo skyrius

Toks skelbimas medikų bendruomenėje sukėlė pasipiktinimą. Gydytojai stebėjosi ligoninės cinizmu, kad po to, kas įvyko, gydymo įstaiga būsimiems darbuotojams žada „draugišką aplinką ir puikią komandą“, reiškė abejones, ar po pastarųjų dienų kas nors sutiks šioje ligoninėje dirbti ir, ar apskritai greitai nereikės ieškoti dar daugiau gydytojų.

Jau pirmadienį popiet gydytojo anesteziologo reanimatologo minėtame skelbime nebeliko, užtat ligoninė paskelbė, kad dar ieško ir gydytojo psichiatro bei gydytojo radiologo.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika sulaukė žurnalistų klausimo ir apie naujojo gydytojo anesteziologo reanimatologo paieškas.

Remigijus Mažeika

Žurnalistai klausė, ar nebuvo paskubėta atleisti gydytojos anesteziologės reanimatologės, jeigu jai net nebuvo surasta pamaina.

„Mes šiais metais priėmėme vieną gydytoją anesteziologą. Jis atvyko iš Jungtinės Karalystės ir pasirinko Šiaulių ligoninę, kuo labai džiaugiamės, nes jaunas specialistas.

Mes priėmėme šiais metais aštuonis rezidentus į mūsų ligoninę kaip pagalbininkus anesteziologams reanimatologams jų sunkiame darbe. Jie dirba papildomai greta reanimatologų. Tačiau jokios abejonės nėra, kad gydytojų ir ateityje reikės. Tai tikimės, kad iš tų aštuonių atvykusių rezidentų dalis pasirinks Šiaulių ligoninę“, – vylėsi R. Mažeika.

Direktorius pridūrė, kad Šiaulių ligoninės Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos centras šiais metais tapo rezidentų rengimo centru.

„Tai yra pirma neuniveresitetinė ligoninė, kurioje bus rengiami šie specialistai“, – teigė R. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)