Kaip portalui „Delfi“ sakė Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus specialistė Birutė Stolytė, šio vyro gyvybė užgeso namuose, o informaciją apie jo mirtį Statistikos departamentas gavo ketvirtadienį, balandžio 29-ąją – mirties liudijimą išrašė Valstybinė teismo medicinos tarnyba. Tiesa, vyras mirė ne dabar, o prieš mėnesį – kovo 28-ąją, tačiau Statistikos departamentui tik dabar buvo patvirtina, kad vyrą pražudė COVID-19 infekcija.

Dar anksčiau šį mėnesį COVID-19 infekcija nusinešė ir 26-erių metų vyro gyvybę. Į Raseinių ligoninę jis buvo atvežtas itin sunkios būklės po to, kai 10 dienų gydėsi namuose.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu 30–39 metų amžiaus grupei priklaususių nuo koronaviruso mirusių žmonių yra 23. Infekcija nusinešė ir 5 žmonių, priklausiusių 20–29 metų amžiaus grupei, gyvybes.

EKMO aparatas

Daugiausia mirčių registruota 80–89 metų amžiaus grupėje. Iš viso nuo koronaviruso mirė 1416 šiai amžiaus grupei priklausiusių asmenų.

Naujausi Statistikos departamento duomenys rodo, kad sergamumas koronavirusu Lietuvoje šiuo metu yra labai išaugęs. Per parą infekcija nustatyta 1306 asmenims. Pranešta apie 6 žmonių mirtis.

Apie sudėtingą epidemiologinę situaciją sostinėje įspėjamuoju pranešimu penktadienį buvo įspėti Vilniaus gyventojai. Taip pat gyventojai buvo pakviesti skiepytis nuo koronaviruso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)