Nepaisant sunkumų, visoje Lietuvoje medicinos darbuotojai įsitraukė „Jerusalema iššūkį“ (angl. „Jerusalema Challenge“), kuriame dalyvauja daugybė žmonių įvairiose pasaulio šalyse. Medicinos darbuotojų dienos proga prie nuotaikingo iššūkio prisijungė ir Joniškio ligoninės kolektyvas, susukę ypač nuotaikingą vaizdo klipą. Nuotaikingą šokį Joniškio ligoninės darbuotojai sušoko visur – ir rentgeno kabinete, ir vonioje, ir ant stogo.

„Jerusalema iššūkis“ Joniškio ligoninėje

„Metai buvo kitokie: kupini nežinomybės, baimės, netekčių, draudimų ir ribojimų.

Bet svarbiausia jie buvo kupini ir VILTIES, jog tai pasibaigs. Nors dar gyvename pandemijos diktuojamomis sąlygomis, tačiau įgavome drąsos ir stojome į kovą su liga, apsiginklavę apsaugos priemonėmis bei pagaliau mus pasiekusiomis vakcinomis.

Puoselėkime viltį ir net sunkiausiomis akimirkomis raskime laiko tiesiog nusišypsoti“, – rašoma Joniškio ligoninės „Facebook“ paskyroje.

Kiek anksčiau „Jerusalema iššūkį“ priėmė ir skirtingų Lietuvos miestų greitosios medicinos pagalbos stočių darbuotojai. Jų šokius galite pamatyti čia:

„Jerusalema“ yra Pietų Afrikos Respublikos prodiuserio Master KG ir atlikėjo Nomcebo sukurta gospelo įkvėpta houso stiliaus daina, pristatyta 2019 metais. Daina buvo įdainuota zulu kalba.

Pagal ją sukurto šokio iššūkio esmė buvo pandemijos metu apjungti bendruomenę.

Šokis pagal šią dainą gimė 2019 metų vasarį Angoloje – tuo pat metu, kaip po pasaulį ėmė plisti koronaviruso infekcija. Tuo metu Angolos šokių trupė „Fenómenos do Semba“ nufilmavo pietų metu sušoktą šokį pagal „Jerusalema“ dainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)