Sveikatos srities specialistai aiškinasi, ar šie atvejai buvo susiję su skiepais, suleistais daugiau kaip 5 milijonams žmonių, sekmadienį, duodamas interviu radijo stočiai „Radio 103FM“ sakė Izraelio Koronaviruso komisijos narys Nachmanas Ashas.

Vyriausybė nustatė 62 širdies raumens uždegimo atvejus, praėjusią savaitę pranešė „Channel 12“, cituodami sveikatos ministerijos tyrimą.

Šią būklę patyrė vienas iš 100 tūkstančių paskiepytųjų. Tarp 18–30 m. vyrų tokių pasitaikė 1 iš 20 tūkstančių. Du žmonės mirė, likę pasveiko.

Infarktas

Tyrimas tvirtai neparodo, kad yra didesnis mirtingumo procentas ar širdies raumens uždegimo atvejų padažnėjimas, pranešė Sveikatos ministerija ir atsiuntė elektroniniu paštu atsakymą į klausimus.

„Panašu, kad vakcinos nauda yra tokia didelė, kad, net jeigu aptiktume ryšį tarp keleto atvejų ir vakcinos, tai nepateisintų jokių veiksmų dėl vakcinos“, – duodamas interviu sakė N. Ashas. Jis teigė, kad informacija buvo perduota „Pfizer“.

„Pfizer“ žino apie miokardito atvejus Izraelyje, pranešė kompanija savo pranešime.

„Mes nepastebėjome padažnėjusio miokardito nei būtų tikimasi populiacijoje bendrai, – rašoma pranešime. – Atsitiktinis ryšys su vakcina neįrodytas. Šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad miokardito rizika siejasi“ su „Pfizer“ ir „BioNtech“ vakcinos vartojimu, sako gamintojas.