Vieninteliai Lietuvoje kol kas galimybę skiepytis vaistinėje suteikiantys tinklo vaistininkai pasakoja, kad per savaitę 8 „Geros savijautos klinikose“ nuo erkinio encefalito paskiepijo 260 gyventojų. Populiariausia vieta skiepui – sostinės „Akropolyje“ įsikūrusi vaistinė. Joje dirbanti vaistininkė Jovita Juodsnukytė sako, kad dažniausiai klientai ateina kartu su pilnamečiais savo šeimos nariais.

„Labai gerai vertinu mūsų startą. Pirmąją dieną paskiepijome 4, kitą dieną jau 10, savaitgalio dieną net 22 klientus. Savaitgalį šią paslaugą renkasi daugiausia „Eurovaistinės“ klientų, buvo likęs vos vienas laisvas laikas. Stebime tendenciją, kad mūsų klientams patogiausias yra ryto arba pavakarių laikas“, – pasakoja vaistininkė J. Juodsnukytė.

Jovita Juodsnukytė

Pasak jos, dažniausiai vaistinėje skiepijasi tie, kas nuo erkinio encefalito skiepijasi pirmąjį kartą. Pasitaiko atvejų, kuomet tai gyventojui ir trečias, ir ketvirtas skiepas.

„Teko vaistinėje kelių žmonių neskiepyti, nes vienu atveju klientas buvo po neseniai atlikto COVID-19 skiepo, kitas, anksčiau buvo pasiskiepijęs kitos įmonės skiepu. Jeigu bendraujant su klientu paaiškėja, kad jis neprisimena, kada buvo atliktas skiepas arba po trečiojo skiepo yra praėję daugiau nei 5 metai, prašome jo atlikti antikūnių tyrimą“, – patirtimi dalinasi skiepijanti vaistininkė.

Laura Bielskė, minėtojo vaistinių tinklo komunikacijos vadovė, sakė, kad kiekvienam klientui skiepui atlikti rezervuojame 20 minučių. Jų metu bendraujame apie tai, ar šiuo metu asmuo neserga, ar neturi kokių nors stiprių alerginių reakcijų, kada paskutinį kartą skiepijosi. Taip pat aptariame, ar nebuvo skiepytasi COVID-19 vakcina, po kurios turi praeiti kelios savaitės. Rekomenduojame klientui be asmens dokumento turėti Skiepų pasą, tuomet matome, kokiomis vakcinomis buvo skiepytasi anksčiau, kelintas tai skiepas nuo erkinio encefalito ir padedame susidėlioti tolesnį skiepų kalendorių. Jokio papildomo pasiruošimo nereikia. Pats skiepijimas užtrunka vos kelias sekundes. Ir tai neskausminga, retai šalutinį poveikį turinti vakcina. Po jos kiekvieno kliento paprašome pasėdėti, kad galėtumėm įvertinti jo savijautą.

Yra trys galimybės registruotis skiepui vaistinėje. Galima kreiptis bendruoju įmonės telefonu 880050005, galima skambinti į konkrečią „Geros savijautos kliniką“ arba tiesiog pasiteirauti dėl galimybės lankantis „Eurovaistinėje“.

Skiepytis nuo erkinio encefalito reikia visiems, kurie neturi šio skiepo, gerai jaučiasi, yra sveiki ir nealergiški vakcinos sudedamosioms dalims. Ypatingai skiepo reikia mėgstantiems vykti į gamtą, turintiems augintinių, vaikščiojantiems žole. Primename, kad vaistinėje skiepijame pilnamečius asmenis. Gydytojo siuntimo skiepui nereikia. Skiepytis galima ir savaitgaliais.

Vaistininkai ir gydytojai rekomenduoja skiepytis būtent šiuo metu. Turi praeiti kelios savaitės, kad susiformuotų imunitetas. Tiems, kas nėra pasiskiepijęs anksčiau, svarbu nepraleisti tolesnių skiepų. Jų iš viso turi būti trys – po pirmojo skiepo antrasis vykdomas praėjus 1-3 mėnesiams, trečiasis – po metų. Vėliau skiepą būtina kartoti po penkerių metų.

„Eurovaistinės“ „Geros savijautos klinikose“ skiepijama bendrovės „Pfizer“ vakcina. Paslaugos kaina – 34,99 EUR.

Užsiregistruoti skiepui klientai renkasi nemokamą liniją 880050005 arba pasiteirauja būdami vaistinėje.

Darbo laikas, kuomet teikiama vakcinacijos paslauga:

Gedimino pr. 18, Vilnius I–V 9–18 val. VI–VII 10–17

Ozo g. 25, Vilnius I–VII 10–19 val.

Ukmergės g. 282, Vilnius I–V 10–19 val. VI–VII 10–17

Savanorių pr. 255, Kaunas I–VII 10–19 val.

Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaunas I–VII 10–19 val.

Tilžės g. 44, Šiauliai I–V 10–17 val.

Taikos pr. 61, Klaipėda. I–V 9–20 val.; VI–VII 9–17 val.

Ukmergės g. 23, Panevėžys I–V nuo 9–19 val., VI 10–16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)