„Pagal dabartinius gaunamus vakcinų kiekius, mes matome, kad iš esmės tie tempai mus tenkina ir poreikio dirbti švenčių dienomis ar savaitgaliais, ar labai intensyviai dirbti taip, kaip ir dirbama įprastinėmis darbo dienomis, mes nematome“, – žurnalistams penktadienį sakė viceministrė.

Tačiau, pasak jos, tai gali keistis augant pristatomos vakcinos kiekiams, todėl ministerija bendrauja su savivaldybėmis ir jos ruošiasi ateityje organizuoti vakcinaciją ne tik darbo dienomis.

Živilė Simonaitytė

Nuo praėjusio penktadienio, kovo 5-osios, daugiausiai, per 12 tūkst. žmonių, buvo paskiepyta šį trečiadienį. Tuo metu sekmadienį skiepijama nebuvo visai. Šeštadienį bei šventinį ketvirtadienį paskiepyta po daugiau nei 400 žmonių.

Šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 393 tūkst. 425 vakcinos dozes, visos jos yra pristatytos į vakcinavimo centrus. Skiepams sunaudotos 333 tūkst. 292 dozės.

Pasak viceministrės, susidaręs apie 60 tūkst. vakcinos dozių likutis yra pateisinamas, turint galvoje, kad vakcinos siunta Lietuvą pasiekė tik trečiadienį ir ketvirtadienį bei penktadienį yra išvežiojama.

„Dalis vakcinos apie tą likutį, kurį kalbame, buvo pristatyta į Lietuvą tik kovo 10 dieną, tai natūralu, kad ji vakar buvo tik skirstoma. Dar dalis vakcinos yra lygiai taip pat skirstoma po vakcinavimo centrus šiandien“, – sakė Ž. Simonaitytė.

Pirmąja vakcinos doze Lietuva šiuo metu yra paskiepijusi per 241,7 tūkst. žmonių, abiem dozėmis – per 91,5 tūkst. žmonių.