Vasario 8–14 d. bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė atvejo 14,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų, pirmąją vasario mėn. savaitę šis rodiklis buvo didesnis (15,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų). Praėjusią savaitę daugiausia sergančiųjų užregistruota Šiaulių apskrityje (16,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausia – Tauragės apskrityje (10,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Vasario 8–14 d. gripu sirgo 7 Lietuvos gyventojai, savaitę prieš tai – tiek pat.

NVSC duomenimis, 2020–2021 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI apskrityse duomenys:

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 6-ą 2021 m. savaitę

Praėjusių metų 6 sav. savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo beveik 6 kartus didesnis (85,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų), o 2019 m. tuo pačiu metu minėtas rodiklis siekė net 160 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2021 m. 1–5 sav. buvo paimti tik 2 ėminiai dėl gripo viruso nustatymo, tačiau gripo virusas nebuvo išskirtas.

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis 6-ą 2021 m. savaitę

Nors sergančiųjų gripu ir ŪVKTI per savaitę dar sumažėjo, tačiau NVSC specialistai ragina ir toliau laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo – prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle, kurią būtina iš karto išmesti. Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas. Dažnai po tekančiu šiltu vandeniu plauti rankas. Pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius ir avalynę, valgyti daugiau vaisių ir daržovių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)