Skaitytojos teigimu, pastarojoje eilėje buvo dar apie 20 žmonių – tad nedideliame koridoriuje pacientų srautas buvo nemažas. Taip pat, pasak moters, į skiepų kabinetą be eilės skiepytis ėjo ir medicinos personalas, kas piktino laukiančius eilėje asmenis.

Susisiekėme su VšĮ Karoliniškių poliklinika ir paklausėme, kaip galėjo taip nutikti, jog ligoninėje susidarė tokia didelė laukiančių asmenų eilė.

Eiles reguliuos savanoris, atidarytas papildomas skiepų kabinetas

Pasak Karoliniškių polikinikos rinkodaros specialistės Linos Jurkevičienės, vakcinacijos nuo COVID-19 procesas organizuojamas stengiantis išlaikyti optimalų pacientų srautą bei vykdant pacientų registraciją.

Asociatyvi nuotr.

„Tai reiškia, kad kviesdami pacientus paskaičiuojame apytikslį paciento registracijos laiką, darbuotojo pasiruošimo laiką, skiepijimo laiką, laiką galimiems paciento klausimams ir pagal tai organizuojame laiko intervalą, kuriuo kviečiame į įstaigą atvykti pacientus pasiskiepyti. Natūralu, kad vieni pacientai atvyksta anksčiau, o kiti ir ilgiau užtrunka – turi daugiau susijusių klausimų, ilgiau pildo dokumentus. Taip susidaro ilgesnės eilės, kurias kontroliuoti yra sudėtingiau. Tačiau visi pacientai registruojami pagal eilę ir be registracijos ar ne eilės tvarka tikrai neaptarnaujami, o medikų vakcinacija jau yra baigta – jokie ASPĮ įstaigų darbuotojai negalėjo užeiti prieš pedagogus“, – atsakyme rašė L. Jurkevičienė.

Taip pat atsakyme rašoma, jog ruošiantis vakcinacijos procesui, VšĮ Karoliniškių poliklinika pasirengė skiepijimo planą, skiepijamų asmenų sąrašus ir eiliškumą, paruošė saugias vakcinos laikymo sąlygas ir skiepijimui skirtas patalpas, apmokė skiepijimą atliksiančius poliklinikos ir kitų įstaigų darbuotojus.

Asociatyvi nuotr.

Į skiepijimo procesą įsijungė virš 30 VšĮ Karoliniškių poliklinikos darbuotojų – bendrosios praktikos slaugytojų, laboratorinės diagnostikos specialistų, vairuotojų, apsauginių, administracijos darbuotojų, poliklinikai talkina ir VšĮ Lazdynų poliklinikos darbuotojai.

„Galime tik pasidžiaugti, kad Karoliniškių poliklinikos skiepijimo tempai ir išskiepijamos vakcinų dozės yra tokios pat, kaip ir skiepijimą organizuojančių didesnių įstaigų, kurios atitinkamai turi daugiau personalo. Vakar VšĮ Karoliniškių poliklinika jau buvo paskiepijusi virš 4440 asmenų“, – skaičius pateikė poliklinikos atstovė.

Asociatyvi nuotr.

L. Jurkevičienė patikina, kad šiuo metu polliklinika stengiasi, jog vakcinacijos procesas vyktų saugiai ir skaidriai, o vakcina pasiektų tik tuos asmenis, kuriems ji priklauso teisės aktų nustatyta tvarka.

Be to, poliklinikoje atidarytas dar vienas skiepų kabinetas.

„Siekdami optimaliai paskirstyti besiskiepijančių pacientų srautus, vakar Karoliniškių poliklinikoje atidarėme papildomą vakcinacijos nuo COVID-19 kabinetą, kuris yra pirmame mūsų poliklinikos aukšte. Šiuos, besiskiepijančių pacientus srautus, valdyti padės įstaigoje dirbantis savanoris, kad didelės eilės dėl šios priežasties nesusidarytų ir žmonės prie vakcinacijos kabinetų pasiskirstytų dar sklandžiau“, – rašė L. Jurkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)