Tyrimas parodys, ar skirtingos vakcinos – šiuo atveju „AstraZeneca“ ir „Pfizer-BioNTech“ – gali būti naudojamos kartu, siekiant lanksčiau išspręsti vakcinų pristatymo iššūkius.

Jungtinės Karalystės (JK) Vyriausybė vyriausiojo medicinos pareigūno pavaduotojas Jonathanas Van-Tamas tikino, kad tyrimas padės geriau suprasti vakcinų naudojimą kovojant su COVID-19.

„Atsižvelgiant į neišvengiamus didelės populiacijos dalies skiepijimo nuo COVID-19 iššūkius ir galimus pasaulinio tiekimo sutrikimus, tyrimo duomenys galėtų padėti sukurti lankstesnę imunizacijos programą“, – teigė J. Van-Tamas.

„Taip pat įmanoma ir tai, kad sujungiant vakcinas, imuninis atsakas gali būti padidinti, o aukštesnis antikūnų lygis gali išsilaikyti ilgiau“, – pridūrė jis.

13 mėnesių trukmės tyrimo metu 4 ir 12 savaičių intervalais bus lyginamos įvairios „AstraZeneca“ ir „Pfizer-BioNTech“ vakcinų dozės pirmojo ir antrojo skiepo metu.

Oksfordo universiteto profesorius Matthew Snape'as pavadino tyrimą „ypatingai jaudinančiu“, nes jis suteiks „kritinės informacijos vakcinacijai JK ir visame pasaulyje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)