Pirmąja COVID-19 vakcinos doze dar praėjusių metų pabaigoje buvo paskiepyti 850 Respublikinės Panevėžio ligoninės darbuotojų.

Pirmoji medikė, kuri praėjusių metų gruodžio 27 dieną buvo vakcina nuo COVID-19, buvo Panevėžio ligoninės Vidaus ligų antrojo skyriaus vyr. slaugytoja Gražina Budrevičiūtė.

Slaugytoja tąkart neslėpė, kad svarbiausia buvo nugalėti baimę ir žengti tvirtą žingsnį skiepų link. Ir, nors prieš skiepą moteris dalijosi nerimu, po jo, ji jautėsi rami.

Vakcinacija Panevėžio ligoninėje organizuojama pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintą tvarką. Pirmiausiai skiepyti tie darbuotojai, kurie susiduria su didžiausia COVID-19 grėsme: dirbantys COVID-19 ligos skyriuose, skubios pagalbos ir priėmimo, reanimacijos, intensyvios terapijos skyriuose, infarktų, insultų ir politraumų klasteriuose, transplantacijų, onkologijos ir hematologijos dienos stacionaruose bei skubią medicinos pagalbą teikiančiuose chirurgijos, endoskopijų, anesteziologijos, hemodializės, akušerijos ir ginekologijos padaliniuose, vėliau – ir visi kiti ligoninės darbuotojai, atitinkantys tvarkoje nustatytus prioritetus.

Šių metų antrąjį ir trečiąjį ketvirtį numatyta skiepyti ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir specialiųjų poreikių asmenų ugdymo įstaigų specialistus. Priklausomai nuo aplinkybių šis sąrašas gali būti koreguojamas.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, pirmąja vakcinos doze Panevėžyje jau yra paskiepyti 1654 žmonės (317 vyrų ir 1337 moterys). Panevėžio rajone paskiepyti 769 žmonės (217 vyrų ir 552 moterys).

Visoje Lietuvoje pirmąja COVID-19 vakcina jau paskiepyti 50 933 žmonės.