Gydytojų teigimu, Rh. Withem be dirbtinės plaučių ventiliacijos turėjo išgyventi ne ilgiau kelių valandų, tačiau, išjungus aparatūrą, jos „būklė pagerėjo“, CNN džiaugiasi ligonės dukra Nicole Brewer.

N. Brewer, jos sesuo ir svainis pro stiklines duris stebėjo, kaip lapkričio 29 dieną Saline memorialinėje ligoninėje Bentone, JAV Arkanzaso valstijoje, medicininis personalas išjungia Rh. Withen plaučių dirbtinio ventiliavimo įrangą.

„Kai aparatūra jau buvo išjungta, ji pradėjo budintis, pamatė mane ir seserį, pakėlė ranką ir pradėjo mums mojuoti“, – pasakoja N. Brewer pridūrė mačiusi, kaip mama bandė jiems nusišypsoti.

62 metų Rh. Withem COVID-19 buvo diagnozuotas lapkričio 7 dieną, iš pradžių ji sirgo namuose. Moterį vargino smarkūs galvos skausmai, kosulys, užgulusi nosis. Netrukus moters būklė pradėjo blogėti, po savaitės ji paguldyta į ligoninę, kur nedelsiant buvo prijungtas plaučių ventiliavimo aparatas.

EKMO aparatas

Į bandymus vėliau aparatą atjungti pacientė nereagavo, tad, praėjus beveik dviem savaitėms, ją gydęs daktaras nusprendė, kad savarankiškai moteris jau niekada nebekvėpuos. Ligoninės personalas leido šeimai palaukti gretimoje patalpoje, kad būtų kuo arčiau paskutinėmis, kaip tada visi manė, ligonės gyvenimo akimirkomis.

Išvydus jiems mojančią Rhondą, užgimė viltis, tačiau jie tada dar nežinojo, ar moteriai galiausiai pavyks įveikti ligą.

Rh. Withem ateinančias dienas tik stiprėjo, netrukus iš intensyviosios terapijos skyriaus ji buvo perkelta į paprastą palatą, CNN patikslino jos dukra Rebekah Goshien. Iš pradžių moteris jautėsi kaip reikiant apdujusi nuo raminamųjų, tačiau jau galėjo vaizdo skambučiais bendrauti tiek su dukromis, tiek su anūkais.

Gruodžio 10 dieną per R. Goshien gimtadienį ji pagaliau galėjo pasimatyti ir apsikabinti su mama. Rh. Withem šiuo metu perkelta į reabilitacijos skyrių, kur bando atgauti jėgas po tiek daug laiko, praleisto lovoje.

„Buvau pirmoji, kam leista su ja pasimatyti, tai buvo geriausia gimtadienio dovana“, – teigia R. Goshien. Per dieną Rhoda gali priimti tik vieną lankytoją, tad dukros ją lanko paeiliui. Moteriai taikoma reabilitacija duoda rezultatų – kiekvieną dieną gydytojai džiaugiasi pasiekiamu progresu, o didžiausią dėmesį skiria nusilpusiems raumenims stiprinti. Pacientės dukra taip pat džiaugiasi, kad mama aktyviai sprendžia kryžiažodžius ir gali naudotis savo mobiliuoju telefonu.

Rh. Withem visą gyvenimą gyvena Bentone, tad šeimą labai maloniai nustebino bendruomenės palaikymas sunkiu metu ir pasveikti linkinčiųjų maldos.

„Mano šeimai buvo lemta išgyventi stebuklą.. Už viską dėkojate Dievui“, – teigia R. Goshien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)