Kaip skelbia Aukštaitijos internetinė naujienų agentūra AINA.lt, tai jau antroji mirtis nuo koronaviruso infekcijos Panevėžio ligoninėje. Praėjusių metų gruodžio 22 d. mirė kardiologijos I skyriaus slaugytoja Vilija Briedelytė.

1958 metų lapkričio 30 d. gimusi R. Gaižutienė 1979 metais baigė Panevėžio A. Domaševičiaus medicinos mokyklą ir tais pačiais metais pradėjo dirbti VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje Bendrosios chirurgijos skyriuje bendrosios praktikos slaugytojos pareigose.

2006 metais baigė tęstines studijas Panevėžio kolegijoje ir įgijo bendrosios praktikos slaugytojo profesinę kvalifikaciją. Nuo 1992 metų paskirta Bendrosios chirurgijos, vėliau Urologijos skyriaus vyresniąja slaugytoja, kur dirbo iki šiol. Regina buvo viena iš pirmųjų LSSO Panevėžio skyriaus aktyvo narių, laikinai ėjo skyriaus direktorės pareigas.

Kaip rašoma Respublikinės Panevėžio ligoninės interneto puslapyje, visą dėmesį ir sukauptą patirtį skyrė pacientų slaugai, slaugos personalo mokymui, geranoriškiems patarimams, draugiškam ir kolegiškam bendravimui.

„Regina Gaižutienė buvo visų ją pažinojusių mylima ir gerbiama. Iš jos visi sėmėmės energijos, optimizmo ir stiprybės. Ji visada buvo didelių, prasmingų darbų ir aktyvios veiklos sūkuryje, o kai būdavo sunku – nedejavo, mokėjo santūriai išgyventi kasdienybės įtampą“, – su giliu liūdesiu velionę prisiminė ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas.

Arvydas Skorupskas

Pirmoji nuo koronaviruso mirusi medikė buvo ilgametė Šilutės „Sveikos darnos“ šeimos gydytojų centro medikė. Šeimos gydytojai koronavirusas diagnozuotas spalio 15 dieną. Jos gyvybė užgeso spalio 27-ąją.

Nuo koronaviruso gruodį mirė Lietuvos Medikų Sąjūdžio narys, žinomas chirurgas iš Mažeikių ligoninės. 57-erių metų gydytojas COVID-19 liga sirgo apie mėnesį.

Koronavirusas pasiglemžė ir Alytaus rajono Pirminės sveikatos priežiūros centro Miroslavo ambulatorijos bendrosios praktikos slaugytojos gyvybę. Moteris šiemet būtų šventusi šešiasdešimtmetį. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

A. Vrubliausko duomenimis, slaugytoja užsikrėtė nuo sirgusio šeimos nario.

Šią savaitę pranešta apie Pasvalio ligoninės vaikų gydytojo mirtį. Prasidėjus pandemijai ir uždarius Vaikų ligų skyrių, medikas gydė COVID-19 pacientus.

Trečiadienį buvo pranešta apie Anykščių rajono ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus Troškūnų filialo slaugytojos mirtį nuo COVID-19.

Praėjuisą savaitę pranešta ir apie Biržų rajone Pabiržės ambulatorijoje dirbusios gydytojos odontologės mirtį nuo koronaviruso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)