„Anksčiau paguldytos visos gimdyvės ir naujagimiai yra izoliuoti ir saugūs bei prižiūrimi toliau. Naujai besikreipiančios gimdyvės nukreipiamos į kitus gimdymo stacionarus“, – paaiškino Ž Gedrimaitė.

Portalo „Delfi“ žiniomis, gimdyvėms, kurios nėra rizikos grupėje, siūloma rinktis gimdyti Vilniaus gimdymo namuose, o turinčios gretutines ligas ar rimtas patalogijas – Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikas.

Primename, kad gruodžio pradžioje buvo sustabdytos visos gydymo paslaugos Vilniaus miesto klinikinės ligoninės skyriuje, esančiame Antakalnio gatvėje 57. Šis skyrius paskirtas tik COVID-19 ligomis sergantiems asmenims gydyti.

Planinių gydymo paslaugų ir skubiosios pagalbos teikimą perėmė Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė ir VUL Santaros klinikos.

VUL Santaros klinikos ketvirtadienį pranešė, kad, nors yra gydymo įstaiga, kuri organizuoja COVID-19 liga sergančių pacientų srautus Vilniaus regione ir gydo pačius sudėtingiausius koronaviruso infekcijos atvejus, čia tebėra teikiamos ir kitos gyvybiškai būtinos paslaugos.

Transplantacijos, neatidėliotinos operacijos, intervencinės kardiologijos, insulto gydymo paslaugos Santaros klinikose nebuvo stabdomas nei pirmosios, nei antrosios bangos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)