Šios dienos duomenimis, lėšų poreikis kompensuoti lapkričio mėnesio medicinos darbuotojų darbo užmokesčio padidinimą už darbą su „Covid“ iš viso sudaro 13,7 mln. eurų.

Prašymus ir paraiškas kompensuoti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis lapkričio mėnesio sąnaudas, susidariusias dėl darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo, teritorinėms ligonių kasoms pateikė 222 Asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ), padidintus atlyginimus gaus 21,5 tūkst. medicinos darbuotojų.

Ligonių kasos jau netrukus pradės vertinti ir ASPĮ pateiktas paraiškas padidintam darbo užmokesčiui kompensuoti už gruodžio mėnesį.

Pinigai

Gydymo įstaigas darbuotojams, dirbantiems su ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergančiais pacientais, ir sveikatos priežiūros specialistams, vykdantiems prevenciją užkrečiamųjų ligų židiniuose, papildomai nuo 60 iki 100 procentų didesnėms mėnesio algoms išmokėti pasieks, vadovaujantis Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymu. Šiam tikslui 2020 metais naudojamos PSDF rezervo pagrindinės dalies lėšos.

Kompensuodamos spalio mėnesio medicinos darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo išlaidas, ligonių kasos gruodžio pradžioje gydymo įstaigoms pervedė 3,3 mln. eurų. Pagal galiojančią tvarką papildomos lėšos buvo skirtos tik tų savivaldybių medikams, kuriose jau spalį buvo įvestas karantinas.

Visoje Lietuvoje karantinas buvo įvestas lapkričio 7 dieną.

Pirmojo karantino metu kovo-birželio mėn. siekiant kompensuoti gydymo įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo sąnaudas, iš PSDF rezervo sveikatos apsaugos ministro įsakymais iš viso buvo skirta 24,5 mln. eurų arba vidutiniškai po 7,6 mln. eurų kas mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)